Легіонер "Динамо" зізнався, що чемпіонат України дуже важкий для нього

Легіонер "Динамо" зізнався, що чемпіонат України дуже важкий для нього

Жуніор Мораєс. Фото - Вадим Скічко.

Жуніор Мораєс поділився роздумами про свою роль у клубі.

Бразильський легіонер "Динамо" Жуніор Мораєс розповів кореспонденту Вадиму Скічку про свій перший сезон у київському клубі та плани на майбутнє.

Про поточний сезон

"Цього сезону "Динамо" показало, що може грати на найвищому рівні з топ-командами Європи. Шкода, що із "Манчестер Сіті" у Лізі чемпіонів нам забракло ігрового ритму.

Ми мали перерву у чемпіонаті та збори, натомість "Манчестер Сіті" перебував у тонусі, грав проти "Челсі", "Лестера" та "Тоттенхема" у англійській Прем'єр-лізі. Це, безумовно, зіграло їм на користь".

Про переїзд до України

"Загалом для мене чемпіонат України дуже важкий. Тут усі команди грають у силовий футбол. В Україні більше цінують вдалий підкат, аніж дриблінг чи гол.

Коли я вперше потрапив до України, мені було складно адаптуватися. Але моя імпровізація на полі допомогла мені. Щойно я отримував можливість - одразу біг у атаку".

Жуніор Мораєс. Фото - Вадим Скічко.

Новий виклик у "Динамо"

"Гра за "Динамо" - для мене виклик. Тут я задіяний на новій позиції. У Бразилії, Болгарії, Румунії та у донецькому "Металурзі" я мав більше свободи на полі. Я міг створювати моменти для партнерів, більше рухатися та змінювати позицію. Зараз я граю більш статично.

Але ця тактика мені подобається, адже вона дає результат. Для мене це новий досвід. Іноді я не забиваю сам, а допомагаю іншим гравцям - це теж добре".

Про майбутнє

"Я стежу за чемпіонатом Португалії, у мене там багато друзів, мій брат грав за "Порту", але я не думаю, що зараз я можу переїхати туди. У мене чудова кар'єра у "Динамо", а колись я би хотів опинитися у одному з десяти топ-клубів Європи".

Повʼязані теми:

Наступна публікація