Ліга чемпіонів. Матчі 13 квітня: "Атлетіко" - "Барселона" та "Бенфіка" - "Баварія"

Ліга чемпіонів. Матчі 13 квітня: "Атлетіко" - "Барселона" та "Бенфіка" - "Баварія"

Мессі та компанія спробують втримати перевагу здобуту вдома. / Фото: Reuters

У середу визначаються ще два півфіналісти турніру.

У середу, 13 квітня, у Мадриді та Лісабоні стануть відомі ще дві команди, які вийдуть до півфіналу Ліги чемпіонів 2015/16.

"Атлетіко" прийме "Барселону" після виїзної поразки з рахунком 1:2, а "Бенфіка" спробує створити сенсацію у поєдинку з "Баварією", якій програла у Мюнхені з рахунком 0:1.

"Атлетіко" – "Барселона"

У цьому сезоні "Барса" виграла обидва очних поєдинки проти "Атлетіко" у Ла Лізі з однаковим рахунком 2:1. Дієго Годін та Філіпе Луїс були вилучені в матчі на "Камп Ноу" 30 січня. Тоді Коке вивів гостей вперед, але Ліонель Мессі і Луїс Суарес принесли перемогу "синьо-гранатовим".

Третій рік поспіль "Атлетіко" зіграє у чвертьфіналі, і кожен раз мадридцям доводиться протистояти співвітчизникам.

Торрес не зіграє в Мадриді через дискваліфікацію. / Фото: Reuters

У поточному розіграші команда Сімеоне програла на своєму полі "Бенфіці" у другому турі з рахунком 1:2, але це лише одна з двох поразок мадридців в останніх 28 домашніх єврокубкових матчах, 23 з яких вони виграли.

"Барселона" вдев'яте поспіль вийшла до чвертьфіналу Ліги чемпіонів, здобувши по ходу нинішнього розіграшу дві перемоги і звівши внічию два матчі на виїзді. В 1/8 фіналу "Барса" обіграла в гостях "Арсенал" з рахунком 2:0, а потім домоглася загальної перемоги - 5:1.

Дискваліфіковані: Торрес ("Атлетіко")

Травмовані: Тіягу, Савіч, Хіменес ("Атлетіко") - Вермален, Матьє, Сандро, Відаль ("Барселона")


"Бенфіка" – "Баварія"

Бенфіка" має шанс вийти до півфінал ЛЧ вперше з 1990 року

Лісабонці вийшли до чвертьфіналу Ліги чемпіонів вперше з сезону 2011/12, коли поступилися "Челсі" з загальним рахунком 1:3. Загалом на цій стадії "Бенфіка" вісім разів перемагала і стільки ж разів сходила з дистанції.

"Бенфіка" провела 41 матч з німецькими клубами, здобувши 12 перемог, 13 нічиїх та 16 поразок (десять перемог, сім нічиїх та дві поразки у Португалії). В трьох останніх домашніх зустрічах з представниками Бундесліги "орли" не поступилися. Остання поразка на своєму полі прийшлася на матч групового етапу з "Шальке" (1:3) в грудні 2010 року. Крім того випадку, "Бенфіка" в Лісабоні поступилася німцям лише раз - в грудні 1995 року "Баварії" (1:3).

В першому матчі "Бенфіка" не дозволила зняти всі питання в протистоянні. / Фото: Reuters

П'ятиразовий переможець турніру "Баварія" грала у півфіналі в чотирьох останніх розіграшах Ліги чемпіонів. Статистика мюнхенців у чвертьфіналах: В17 П9.

Рік тому "Баварія" у чвертьфіналі вибила з боротьби "Порту", хоча в першому поєдинку на "Драгау" поступилася з рахунком 1:3. У Мюнхені чемпіони Німеччини не залишили від "драконів" каменя на камені - 6:1.

Дискваліфіковані: Жонас ("Бенфіка")

Травмовані: Жуліо Сезар, Нуну Сантуш, Гайтан ("Бенфіка") – Бардштубер, Бенатія, Боатенг, Роббен, Коман ("Баварія").

Нагадаємо, у вівторок, 12 квітня, путівку до півфіналу здобули англійський "Манчестер Сіті" та іспанський "Реал".

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація