"Ліверпуль" повертається в Лігу чемпіонів битвою з дебютантом

Після довгої п'ятирічної перерви "Енфілд" почує гімн найпрестижнішого єврокубка.

Вівторок, 16 вересня, для "Ліверпуля" стане справжнім святом. На "Енфілд" повертається Ліга чемпіонів, яку віддані вболівальники клубу не бачили цілих п'ять років.

Востаннє лігочемпіонівський гімн звучав на рідній арені "червоних" 9 грудня 2009 року, коли "Лівер" програв італійській "Фіорентині" 1:2. Тоді мерсисайдці фінішували третіми в групі Е, відпустивши вперед, окрім "фіалок", французький "Ліон".

"Ми дуже схвильовані, оскільки п'ять років - це справді довго. Останній матч Ліги чемпіонів проходив на "Енфілді" у грудні 2009-го.

В останні роки ми багато і наполегливо працювали. Зокрема, минулого сезону, коли відмінно себе проявили і здобули путівку в Лігу чемпіонів", - наголосив головний тренер Брендан Роджерс напередодні повернення в найпрестижніший ерокубковый турнір.

Суперником "Ліверпуля" стане дебютант групового етапу Ліги чемпіонів - "Лудогорець".

Болгари проявили фантастичний характер у матчі плей-офф раунду проти румунського "Стяуа", коли захисник Космін Моці витягнув два пенальті в післяматчевій серії.

За словами керманича "Ліверпуля", до "Лудогорця" команда поставиться так, немов на його місці "Реал".

Під час літнього трансферного вікна "червоних" покинув головний бомбардир Луїс Суарес, який перебрався в "Барселону". На його місце "Лівер" взяв іншого скандального нападника - Маріо Балотеллі.

ОДИН ПРОТИ ОДНОГО

Раніше дороги суперників між собою не перетиналися.

Востаннє "Ліверпуль" зустрічався з представниками Болгарії в третьому відбірковому раунді Ліги чемпіонів-2005/06, коли після виїзної перемоги над софійським ЦСКА (3:1) "червоні" обіграли його і в рідних стінах - 1:0.

ВТРАТИ

За "Ліверпуль" не зіграють Деніел Старрідж і Емре Джан, які отримали серйозні пошкодження в розташуванні своїх національних команд.

Під питанням участь Джо Аллена, а також Джона Фленегана, Глена Джонсона і Мартіна Шкртела.

"Лудогорець" втратив одразу двох воротарів. Основний страж воріт Владислав Стоянов дискваліфікований через вилучення у попередньому матчі турніру. А другий голкіпер Іван Чворович отримав травму плеча.

Тому болгари в терміновому порядку підписав контракт з воротарем збірної Канади Міланом Боряном.

МАТЧІ В НАЦІОНАЛЬНИХ ЧЕМПІОНАТАХ

Перед стартом у груповому етапі Ліги чемпіонів "Ліверпуль" програв "Астон Віллі" в чемпіонаті Англії - 0:1.

"Лудогорец", навпаки, переміг "Ботев" з рахунком 2:1.

Нагадаємо, що "Ліверпуль" в минулому сезоні фінішував у Прем'єр-лізі на другому місці, поступившись у боротьбі за чемпіонство "Манчестер Сіті".

Повʼязані теми:

Наступна публікація