Луческу: "Металіст" від гри до гри показує все кращий футбол

Луческу: "Металіст" від гри до гри показує все кращий футбол

Мірча Луческу / Фото: shakhtar.com

Прес-конференція Мірчі Луческу після домашньої поразки у матчі з "Металістом".

Керманич донецького "Шахтаря" Мірча Луческу проаналізував гру "гірників" у матчі з харківським "Металістом", який завершився поразкою донеччан з рахунком 1:2.

- Дуже складно аналізувати і говорити про щось, тому що потрібно переглянути матч. Програли, але в цій грі була достатня кількість всіляких моментів, які інтерпретувалися якось незрозуміло і щоразу проти нас. Фол на Даріо, коли дали йому за симуляцію жовту картку, ідентичний фолу Чигринського проти гравця "Зеніту" коли нам призначили пенальті. Даріо впевнений на 100 відсотків, що був фол, але суддя у відповідь лише дав йому жовту картку. Можу відзначити, що команда в них хороша, дуже організована. Але вони зробили велику кількість фолів. Думаю, що вони заслуговували червоної картки набагато раніше видалення Папи. Повторюся, зараз складно аналізувати. Матч завжди складається з мікромоментів, які потрібно переглянути, а лише потім говорити про це.

"Металіст" у першому таймі побудував свою гру від оборони, діяв на контратаках, одну з яких завершив ударом у штангу.

До перерви була рівна гра, але помилка Ракицького в середині поля привела до гола, і довелося йти в роздягальню при негативному результаті.Другий гол був забитий в боротьбі.

Але перш ніж забити, Торсільєрі жорстко сфолив на Ракицькому - вдарив його ліктем в корпус. Ярослав зараз відправиться до лікарні на обстеження. Подібних фолів з боку суперників було дуже багато. Також гравці "Металіста" ставали прямо перед м'ячем і не давали пробивати штрафні, і багато іншого. Це ігрові ситуації, і я ні в якому разі не хочу сказати нічого поганого про "Металіст". Навпаки, можу відзначити велике бажання добитися результату і покинути нарешті третю позицію. Єдине, що для мене не дуже зрозуміло, - це манера гри "Металіста" і методи, якими вони користувалися. Таких ситуацій було дуже багато на полі. Може бути, на подібні ігри потрібно запрошувати зарубіжних арбітрів. Манера суддівства в Європі та чемпіонаті України зовсім різна. Ми втратили три очки, але чемпіонат триває. Ми проходимо зараз через важкий момент. Допустили помилки в грі з "Зенітом". Трьох днів, напевно, було мало, щоб відійти від того матчу. Тому і перший тайм був зовсім не той, який би хотілося бачити. Після другого гола ми показали характер, забили м'яч у відповідь і могли забити ще кілька. Гра була фрагментарною: дуже багато було пауз, падінь, затримок.

- Містере, у Прем'єр-лізі кожна друга команда грає проти "Шахтаря" за допомогою дрібних і великих фолів. Вам не здається, що у гравців вашої команди не вистачає чи то мотивації, чи то фізичних сил?
- Це якраз те, про що я тільки що говорив гравцям у роздягальні. Ми багато разів вигравали чемпіонат, і, природно, реакція наших суперників адекватна тому, що відбувається. Вони будуть битися з нами за кожен метр поля. Побажав гравцям, щоб вони переглянули гру і зробили висновки з того, як суперник б'ється за кожен м'яч і як вони хочуть вклинитися в боротьбу за чемпіонство. Ми не можемо грати тільки за рахунок своєї техніки та індивідуальної майстерності. У той же час я зазначив 25-30 хвилин другого тайму, коли ми постійно атакували, - саме така гра повинна бути обличчям "Шахтаря". У цей період було все: повна самовіддача, хороші взаємодії. Ми швидко доставляли м'яч у штрафний майданчик, створювали моменти, били по воротах. Ми використовуємо інші якості на відміну від суперника. Напевно, якби ми діяли подібно до "Металісту", у нашій команді вилучили б двох-трьох гравців. Але "Металіст" хочу привітати. Це команда, яка від гри до гри показує все кращий футбол. Напевно, цього року буде дуже цікава боротьба за титул.

- Оцініть гру Генріха Мхітаряна. Здавалося, що він гальмував вихід з оборони в атаку в першому таймі.
- Можу сказати, що не тільки Мхітарян, а вся команда в першому таймі грала повільно. Суперники добре закрили нам всі зони, розмістилися дуже глибоко на своїй половині поля і робили ставку на контратаки за рахунок своїх швидких гравців. Не було зон для того, щоб Мхітарян міг використовувати свою швидкість і "відрізати" групу гравців "Металіста". Відсутність належної командної швидкості в першому таймі пов'язано і з якостями гравців. У другому таймі вийшли більш швидкісні футболісти, і малюнок гри трішки змінився. Команда стала грати набагато швидше, агресивніше. Тому і з'явилися моменти. Відсутність Фернандіньо все-таки позначається. У нього, напевно, у грі за збірну Бразилії знову стався рецедив травми. З "Зенітом" він грав з больовими відчуттями, і зараз йому потрібно десь два тижні на відновлення. Але треба грати без нього, як ми це робили минулого року. Чекаю трішки більшого від деяких своїх гравців. Але і найголовніше - щоб ми не допускали дурних помилок у центрі оборони. У цій зоні не можна грати на інстинкті, за допомогою якоїсь імпровізації. Там є тільки повне дотримання принципів ведення гри. Простота і надійність - це найважливіше. А ці якості ми не продемонстрували ні в матчі з "Зенітом", ні з Металістом. Хоча футболісти досвідчені, і їм було дуже легко діяти правильно і без помилок. Бажання зіграти якомога краще призводило до помилок в останніх двох матчах.

- Чи поділяєте думку, що на сьогоднішній день "Металіст" показує найкращу гру серед всіх українських клубів?
- Я дивився ігри "Металіста". Позитивним моментом була гра з "Мальме", а також наш матч. Але були й негативні моменти: зарахований гол у грі з "Іллічівцем", хоча насправді незрозуміло, був там гол чи ні. Ну і непризначений чистий пенальті у ворота "Металіста" на останніх секундах матчу з "Чорноморцем". Також потрібно звернути увагу арбітрів на ту агресивність, яку демонструє "Металіст". Можливо, потрібно було видаляти Тайсона. Це боротьба, і вона буде вестися аж до кінця чемпіонату.

Читайте також:

"Металіст" вдесятьох переміг "Шахтар" у Донецьку (відео)

"Динамо" розтрощило "Зорю" і вийшло в лідери чемпіонату України

"Дніпро" обіграв донеччан і піднявся у зону єврокубків

"Кривбас" і "Карпати" зіграли у бойову нічию

"Чорноморець" виграв останній матч на "Спартаку" (відео)

"Волинь" перемогла у чемпіонаті України вперше за два місяці (відео)

Повʼязані теми:

Наступна публікація