Луческу: ми раді одному очку з "Зенітом"

Луческу: ми раді одному очку з "Зенітом"

Мірча Луческу / Фото: shakhtar.com

Мірча Луческу детально проаналізував матч третього туру Ліги чемпіонів "Шахтар" - "Зеніт".

Головний тренер "Шахтаря" Мірча Луческу проаналізував матч "Шахтар" - "Зеніт", в якому гірники набрали одне очко і продовжують перебувати на останньому місці у групі G Ліги чемпіонів.

- Можу сказати, що сьогодні ми повинні бути раді одному очку, оскільки, за великим рахунком, перемогу заслужив "Зеніт". Вони змогли нав'язати нам свою гру, що базується на гарній фізичній підготовці, великий самовіддачі і швидкому переході з оборони в атаку. Вони чинили великий тиск на наших центральних захисників, які загубилися - можу сказати, що це була одна з найбільш слабких ігор у їх виконанні. А невпевненість захисників передалася всій команді, і особливо атакуючим гравцям - вони не могли реалізувати свої моменти, які створювалися попереду.

"Зеніт" дуже добре почав, дуже потужно, і міг неодноразово повести в рахунку. Але можу зазначити, що за рахунку 2:1 у нас було два чудових моменти: напевно, якщо б Жадсон з його досвідом реалізував хоча б один з них, гра б на цьому закінчилася.

А потім була спільна помилка двох центральних захисників - Чижова і Чигринського. Вона привела до того, що Файзулін забив другий м'яч, "Зеніт" знову ожив і до кінця матчу грав досить добре.

Давно я не визнавав, чесно кажучи, найкращим гравцем матчу воротаря. Сьогодні я можу сказати, що він був найкращим.

А в цілому це має бути великий урок, в першу чергу для наших бразильців. Вони повинні зрозуміти, що в футбол не грають тільки за рахунок техніки - грають більше за рахунок руху, за рахунок повної самовіддачі і самопожертви. Не тільки для бразильців це урок - і для мене, напевно, теж. Ну і, звичайно, це хороший урок для наших центральних захисників, які сьогодні дуже багато начудили в обороні. Це очко віддаляє нас все далі від виходу з групи.

До наступної гри є ще два тижні - сподіваюся, що ми будемо виглядати по-іншому. Буде Ракицький, який є провідним гравцем нашої оборони.

А в цілому потрібно подумати про загальний фізичний стан команди і про те, як ми в швидкості будемо протистояти "Зеніту".

- Містере, скажіть, що з Чижовим?
- Важко щось сказати. Повинні були відвезти його до лікарні і вже там визначити стан. У когось, може, залишилося враження, що в другому голі винен виключно Чижов. Але я можу сказати, що і Діма Чигринський несе таку ж відповідальність, оскільки дав йому м'яч в п'яти метрах, і Сашко вже не встиг збагнути, що з ним робити. Напевно, і я не відчув до кінця, що, можливо, потрібно було довірити вихід на поле Кучеру, а не Чижову. У нього до цього були проблеми зі спиною, але я вибрав Чижова.

- Ви сказали, що потрібно подумати про фізичний стан команди. Але яким чином ви це бачите? Адже попереду "Металіст", потім "Динамо", і все на виїзді. Чимось жертвувати доведеться або якою ви бачите цю ситуацію?
- Так, про фізичний стан потрібно подумати. Але в цілому можу сказати, що над нами висів результат. Нам настільки потрібно було набрати три очки, це було обов'язково, і настільки сильним було хвилювання, що ми багато помилялися в елементарних ситуаціях. Такого я давно за своєю командою не помічав. За функціональним станом скажу, що мова йде про силу всіх гравців "Зеніта" індивідуально.

Якщо взяти як приклад Вілліана - йому не можна пред'явити жодної претензії. Він грав від першої до останньої хвилини, вперед і назад. Не дуже задоволений, звичайно, Тейшейрою, який вийшов на поле, але його практично не було видно. І навіть Генріх Мхітарян - я думав, що він пожвавить гру, що буде більше проникаючих передач від нього і що він сам більше буде входити в штрафний, але він грав тільки через фланги. Практично всі боялися брати на себе відповідальність і робити те, що зазвичай команда робить.

- Пане Луческу, "Зеніт" перевершив ваші очікування?
- "Зеніт" був кращим, ніж я думав. Можливо, на кінцевий результат вплинув початок гри. Невпевненість досвідчених гравців і маса помилок на перших хвилинах визначили подальший хід матчу. Ми не могли показати свою гру, не "чіплялися", не контролювали її, як завжди це робимо. Дуже легко повинні були закрити зону, про яку говорили при розборі - про вхід в штрафний майданчик з глибини... На жаль, розбирати-то розбирали, але не втілили це на полі. Звичайно, детально все проаналізуємо і спробуємо зробити правильні висновки з цієї гри.

- Що сталося в останні хвилини гри? Чому атакував більше "Зеніт" і вашої команди не вистачило на фінальний штурм?
- Я вже сказав: наша невпевненість і міць суперника визначили перші хвилини, коли вони мали перевагу, і завершальну фазу матчу. Вони почали краще і закінчили краще, ніж ми. У перерві я зауважив, що якщо ми не заб'ємо третій гол, то в кінці нам буде дуже складно. Момент був, але ми його не реалізували, і вийшло ось так.

За великим рахунком, конкретно в другому таймі до помилки Чижова у "Зеніта" нічого не було. А після цього, напевно, ми відмовилися від боротьби. Так вийшло. Легко почали другий тайм у тому плані, що легко входили в штрафний і створювали моменти. Шанси у нас були, але ми їх не реалізували. Проведемо аналіз. Відповідальність за результат повністю несу я. А все інше я запитаю з гравців.

- Містер Луческу, сеньйор Спаллетті сказав, що вас підвів скаут, що переглядає попередні матчі "Зеніта", і додав, що ви виявилися не готові до того, як зіграє суперник. Він порадив вам надіслати до Петербурга когось іще. Ви до такої поради вашого колеги прислухаєтеся?
- Цього разу, можливо, він мав рацію. Подивимося, що буде далі.

Читайте також:

"Шахтар" і "Зеніт" зіграли у бойову нічию у Лізі чемпіонів (відео)

Огляд всіх матчів третього туру Ліги чемпіонів

АПОЕЛ ледве не переміг у лігві "драконів"

Шахтар - Зеніт - 2:2. Коментар Луческу

Шахтар - Зеніт - 2:2. Коментар Луческу

Повʼязані теми:

Наступна публікація