Луческу: у нас немає вибору - треба обігравати "Зеніт"

Луческу: у нас немає вибору - треба обігравати "Зеніт"

Мірча Луческу / Фото: shakhtar.com

Мірча Луческу пояснив, чому "Шахтар" так багато пропускає в останніх іграх, і пообіцяв, що у вівторок "гірники" гратимуть лише на перемогу.

У Санкт-Петербурзі відбулася прес-конференція головного тренера "Шахтаря" Мірчі Луческу, присвячена матчу з "Зенітом" у четвертому турі Ліги чемпіонів.

ЗЕНІТ - ШАХТАР. Відеотрансляція о 19:00

- Всі уявляють, яке значення має гра, і ми собі це теж уявляємо. В якійсь мірі це вирішальний матч у груповому турнірі. Ми спробуємо зробити все можливе для того, щоб надалі у нас залишалися шанси вийти з групи.

- У чотирьох останніх матчах "Шахтар" пропускав по два м'ячі. З чим можуть бути пов'язані такі проблеми в обороні?
- Усі наші біди почалися ще в Порту, коли у нас вилучили двох основних центральних захисників. Для нас це була дуже делікатна ситуація. З одного боку, в чемпіонаті ми не могли втрачати очки і повинні були грати з основною парою в обороні, але в той же час нам потрібно було заповнити їх втрату в Лізі чемпіонів.

Звісно, це основна лінія, найвідповідальніші позиції, а ми припускалися на них помилок. Невпевненість ж передавалася всій команді. Особливо це було помітно, коли "Зеніт" забив нам другий гол після помилки Чижова - ми тоді ледве дограли до кінця.

Потрібен час, щоб відновити взаємодію гравців, адже від цього залежить вся команда. Сподіваюся, що ми будемо саме тією командою, до воріт якої складно дійти. Останнім часом зробити це було трохи простіше, ніж зазвичай.

- Травмовані Жадсон, Фернандіньо, Чигринський. Як зміниться тактика "Шахтаря"?
- Ми команда "Шахтар", а не Жадсон, Чигринський і Фернандіньо. Усі, хто приїхав до Петербурга, готові вийти на поле і демонструвати свої кращі якості. Ця Ліга взагалі специфічна. У нас вийшла рівна група. В якійсь мірі в цьому розіграші від нас відвернулася удача. Ми єдина команда у всій четвірці, на користь якої практично не трактувалися моменти.

Так, в інших командах були вилучення, але ми тільки за три гри отримали пенальті і дві червоні картки, так що ніякої переваги в цьому плані у нас не було. Це удача та інтерпретація. Можливо, везіння повернеться і в нашу сторону. У футболі це важливий момент.

- Ви вже визначилися зі складом на гру? До якого сценарію ви будете готові, якщо ваша команда пропустить першою?
- Ми будемо намагатися забити першими, а не пропустити. Ми приїхали сюди зберегти свої шанси вийти з групи. Тільки поле покаже. Дві команди приблизно однакові, гравці гарні, досвідчені. Ми вивчили "Зеніт", "Зеніт" вивчив нас. Будемо будувати нашу гру на сильних якостях.

- Чи слідували ви пораді Лучіано Спаллетті, яку він дав вам в Донецьку - змінити спостерігача, який аналізував дії "Зеніта"? Матчі з "Ростовом" і "Волгою" - показові для петербурзького клубу?
- "Зеніт" провів у Донецьку хорошу гру, але не будемо забувати, що ми самі дали їм всі моменти. За рахунку 2:1 у Жадсона було два ідеальних шанси забити. Невідомо, як все могло б закінчитися.

На початку другого тайму, коли ми впевнено почали контролювати гру, якби не допустив помилку Чижов, не знаю, якою була б кінцівка першого тайму і всієї гри. Помилки, які ми зробили, звісно поміняли і психологію гравців. Це футбол. Подивимося, що буде.

- Аналізуючи свого суперника, Лучіано Спаллеті назвав вас запеклим вовком. З яким хижаком ви б порівняли його?
- Не хотілося б про це говорити. Лише поле визначить, хто сильніший з двох команд. Хотілося б тільки щоб моменти, які інтерпретувалися раніше проти нас, повернулися в нашу сторону. Якщо згадувати наші біди, які почалися раніше, то ми забили чистий гол за рахунку 1:0 в Порту, ​​а його не зарахували, а там навіть близько не було поза грою. Був би рахунок 2:0, ми б ніяк не програли і діяли в подальшому зовсім інакше. Це вплинуло на наш виступ у Лізі чемпіонів.

У матчі з АПОЕЛом ми теж створили масу моментів і під впливом гарного результату могли перемагати і "Зеніт".

Зараз у нас немає вибору - ми повинні тільки вигравати. Команда спокійна, впевнена і повинна здобувати перемогу. Для цього у нас є всі якості.

Читайте також:

Зирянов: нехай "Шахтар" нас перебігає, а ми гратимемо у футбол

Тимощук розповів, як "Шахтарю" грати проти "Зеніту"

Тренер "Зеніту": подивимося, як донецький вовк зіграє в лігві лева

"Шахтар" прибув у Санкт-Петербург на битву з "Зенітом"

Бухаров: матч з "Шахтарем" - найважливіший в сезоні

Гравець "Зеніту" пояснив, чому "Шахтар" є аутсайдером Ліги чемпіонів

Повʼязані теми:

Наступна публікація