Луческу: в матчі з "Зенітом" удача повернеться обличчям до "Шахтаря"

Луческу: в матчі з "Зенітом" удача повернеться обличчям до "Шахтаря"

Мірча Луческу / Фото: shakhtar.com

Прес-конференція Мірчи Луческу, приурочена до матчу третього туру Ліги чемпіонів "Шахтар" - "Зеніт".

Головний тренер донецького "Шахтаря" Мірча Луческу взяв участь у регламентній прес-конференції, приуроченій до матчу з пітерським "Зенітом" у третьому турі групового раунду Ліги чемпіонів.

Тренер "Шахтаря" розповів про підготовку до гри та дав відповіді на численні запитання журналістів.

- Всі напевно знають про важливість гри. Тому давайте відразу перейдемо до запитань.

- Чи не турбує вас реалізація гравцями "Шахтаря" моментів, як це було, наприклад, у матчі проти "Таврії"?
- Нелегко грати, коли існує великий тиск на досягнення максимального результату. А у нас така ситуація, що ми повинні вигравати всі поєдинки чемпіонату і будь-якого іншого турніру. У нашому складі є досвідчені футболісти, які знають, як діяти в тому чи іншому випадку. А є молоді, які, опинившись під тиском, не завжди вміють реалізувати момент, створений командою.

Що стосується матчу проти "Таврії", то хотілося б відзначити характер команди. Ми ні на секунду не сумнівалися в досягненні позитивного результату. Можна говорити про деяке везіння в плані того, що ми забили на 92-й і 95-й хвилинах, але було видно, що всі футболісти вірили в перемогу, - так і сталося.

- "Шахтар" невдало стартував у Лізі чемпіонів. Це, напевно, має на увазі атакуючу тактику команди на матч з "Зенітом", а такий стиль гри дуже любить пітерська команда, намагається зіграти на контратаках. Ви вже знаєте, як збираєтеся обігравати суперника?
 - Думаю, що ми втратили очки не з вини команди, не тому, що погано грали, хоча і допускали певні помилки. Багато моментів у тих двох матчах були інтерпретовані тільки на користь нашого суперника. Так було і в Порту, ви про це самі добре знаєте, так було і в домашньому матчі з АПОЕЛом, коли не призначили два пенальті на Мхітаряні та Вілліані.

Суперник сів на свою половину поля, а ми атакували весь матч: в такій ситуації будь-яка команда допускає помилки. Так і сталося. Було два чистих пенальті. Ми втратили п'ять очок, але гра команди вселяє впевненість. Думаю, що нефарт, який був у цих поєдинках, закінчиться і удача повернеться до нас обличчям, ми доб'ємося позитивного результату.

Що стосується матчу, то будуть зустрічатися дві команди з абсолютно протилежними стилями гри. Ми за рахунок високої індивідуальної майстерності своїх футболістів граємо в комбінаційний футбол, виходимо з оборони через пас, доводимо м'яч до штрафного майданчика суперника, створюємо дуже багато гольових моментів, але не завжди їх реалізовуємо.

Що стосується "Зеніту", то це дуже добре підготовлена ​​фізично команда, вони швидко переходять від оборони до атаки, швидко вибудовують гру по вертикалі, доходять до штрафного майданчика. У них немає, як у нас, контролю м'яча протягом тривалого часу. Вони у дві-три передачі доходять до штрафного, грають на максимальних швидкостях, що часом має на увазі багато помилок.

У їх складі є два дуже хороших гравця: Кержаков і Данні. Не знаю, чи зможе чи перший зіграти повний матч. Звичайно, я сказав спочатку про позитивні якості кожної з команд, але в кожної з них є і певні проблеми. Ми багато атакуємо, залишаємо у себе за спиною великі зони, тому контратаки суперника будуть дуже небезпечними, будемо намагатися їх нейтралізувати. Спробуємо менше ризикувати і діяти максимально ефективно в атаці. Як ми це зробимо - проблема моя і моїх футболістів.

- У Донецьку зараз дощитиме, така погода на руку "Шахтарю" або, навпаки, може завадити?
- Газон буде однаковим для обох команд, тому тільки гра покаже. Буде багато залежати від того, як пристосуються до поля наші футболісти. Зрозуміло, що воно буде дуже швидким.

- Немає сумнівів, що ви уважно подивилися матч "Зеніт" - "Динамо" (гра 27-го туру російської Прем'єр-ліги закінчилася з рахунком 0:0 - прим. ред.). На ваш погляд, пітерська команда не показала чогось з того, що може продемонструвати в Донецьку?
- Я подивився гру з футболістами, але висновки залишаться між нами.

- На матчі планується присутність двох найвідоміших вболівальників команд: Дмитра Медведєва, який очолював фан-клуб уболівальників "Зеніта" в Москві, і Віктора Януковича...
- Хотілося б, щоб радів тільки наш президент. (Оплески в залі)

- Чи вважаєте ви "Шахтар" фаворитом матчу, враховуючи те, що Анюков і Кержаков не зможуть вийти на поле?
- Не будемо говорити про тих, хто відсутній. Ми багато матчів провели без наших провідних футболістів: Фернандіньо був відсутній якийсь час, Чигринський. Ракицький не зіграє. Можуть бути тільки дві команди, залежні від своїх лідерів, - це "Барселона" з Мессі і "Реал" з Кріштіану Роналду. Всі інші знайдуть, ким замінити гравців. У заявці "Зеніту", як і в нашій, 29 осіб. Думаю, що Спаллетті знайде, кого поставити.

Нагадаємо, що матч "Шахтар" - "Зеніт" відбудеться у середу, 19 жовтня. Початок зустрічі - о 21:45. Пряму трансляцію з "Донбас-Арени" дивіться на телеканалі "1+1" та на "Проспорті".

Читайте також:

Дружини футболістів "Шахтаря" відірвалися на дівич-вечорі (фото)

Луческу у середу хоче порадувати Януковича

"Зеніт" прилетів на матч з "Шахтарем" без своїх лідерів

Срна: "Шахтар" в боргу перед своїми вболівальниками і в середу порадує їх

"Зеніт" розповів вболівальникам, як у Донецьку п’ють горілку

"Шахтар" вважає себе командою європейської еліти

Луческу подарував квіти жінці-арбітру, яку розкритикував

Повʼязані теми:

Наступна публікація