Луческу заявив, що "Шахтар" з'єднує Донбас і Україну

Луческу заявив, що "Шахтар" з'єднує Донбас і Україну

Луческу поділився тим, що "наболіло". / Фото: ФК Шахтар

Керманич "гірників" розповів, що негатив до його команди вплинув на виліт з Ліги Європи. 

Головний тренер "Шахтаря" Мірча Луческу поділився своїми думками щодо останніх поєдинків гірників з "Динамо" та "Севільєю".

"Не сподобалося, як нас трактувала після гри з "Динамо" група офіційних персон, певні люди. Дехто з них дійшов до того, що вимагав, щоб деякі футболісти "Шахтаря" не грали за збірну. Вони забувають, напевно, що "Шахтар" – одна з небагатьох складових міжнародного іміджу, яка з'єднує Україну і Донбас.

Ми – команда, яку люблять в усіх куточках України. Неважливо – українці, росіяни, поляки, молдавани, болгари, татари – все це народ України, а "Шахтар" представляє цю країну. Тому мене дуже здивували деякі висловлювання.

У таких складних політичних умовах, коли в Донецьку немає ні аеропорту, ні доріг, туди не ходять поїзди і при цьому існують великі проблеми на пунктах пропуску у свою ж країну, "Шахтар" робить все можливе, щоб об'єднати ці дві частини єдиної Україною. Тому я був незадоволений, читаючи подібні висловлювання і коментарі. Упевнений, що вони вплинули на нашу гру з "Севільєю". Зарубіжна преса завжди підтримує свої команди, своїх гравців, все інтерпретує тільки в їх користь. Ми ж, проводячи важливий півфінал з "Севільєю", зіткнулися з безліччю критичних і некоректних висловлювань, зроблених з великою злістю, і вони принесли нам біль.

Хочеться, щоб все оцінювали гру, не більше того. Прикро і я шкодую про те, що сталося наприкінці матчу з "Динамо" – і на полі, і за його межами. Я зроблю все можливе, щоб події жодною мірою не вплинули на атмосферу в національній збірній і на виступ України на чемпіонаті Європи. Футболісти повинні виходити на поле, як брати, битися за кольори своєї країни, поважати і навіть, можливо, любити один одного", - розповів тренер "гірників".

Нагадаємо, Луческу пропустить наступний матч своєї команди проти "Карпат" через дискваліфікацію.

Повʼязані теми:

Наступна публікація