Луческу звинуватив бразильців "Шахтаря" у поразці від "Зеніту"

Луческу звинуватив бразильців "Шахтаря" у поразці від "Зеніту"

Мірча Луческу / Фото: fc-zenit.ru

Прес-конференція Мірчі Луческу після програшу "Шахтаря" у матчі з "Зенітом".

Керманич донецького "Шахтаря" Мірча Луческу прокоментував поразку з рахунком 0:1 від пітерського "Зеніту" у матчі 4-го туру групового етапу Ліги чемпіонів.

- "Зеніт" добився заслуженої перемоги. У першому таймі суперник зіграв набагато краще за нас. Ми дуже боязко почали гру і легко дозволяли суперникові вриватися у наш штрафний майданчик, створювати моменти. У першому таймі ми нічого не створили, у другому таймі стали більше контролювати м'яч, у нас з'явилися моменти. Після перерви ми виглядали вже непогано. Відчувалася відсутність Фернандіньо, Жадсона і Чигринського - наших травмованих. Складно сказати, витримали б вони ритм "Зеніту" у першому таймі, але з ними ми виглядали по-іншому. "Зеніт" заслужив перемогу. Ми ж змушені задовольнятися тим, що в другому таймі виглядали не гірше пітерців.

- Чи задоволені ви роботою французьких арбітрів в цілому?
- Великих претензій пред'явити не можу. Під тиском публіки суддя, можливо пару раз прийняв рішення на користь 2Зеніта". Не думаю, що гравці однієї і іншої команди заслужили стільки жовтих карток. Але в цілому суддя на результат гри не вплинув.

- Чи можна сказати, що "Шахтарю" не вистачило жорсткості?
- У цілому ви маєте рацію. Практично всі єдиноборства суперник вигравав, а хто виграє єдиноборства, той і отримує перевагу.

- Ваша команда завдала всього три удари за 90 хвилин. Чого боялися ваші підопічні?
- У першому таймі ми так і не змогли вийти з під пресингу, який чинили Денисов, Широков і Зирянов. Але після першої гри ми були змушені змінити п'ятьох гравців, а у "Зеніті" лише Губочан вийшов замість Алвеша?

- Чи покладає ви відповідальність на Луїса Адріано в епізоді з пропущеним голом?
- Це не вперше. Адріано ніс відповідальність за Ломбертса, і цей гол вирішив результат гри. У тих ситуаціях, коли потрібно зіграти щільно, особливо під час "стандартів", не завжди можна покластися на бразильців. Щодо потужності, "Зеніт" виглядав краще. Бразильці низькорослі гравці. У цьому відношенні господарі нас переграли.

- Що говорили команді в перерві?
- Деякі слова я знайшов, вони розбудили нашу команду, адже після перерви ми виглядали сильніше.

- Які перспективи "Шахтаря" після чотирьох матчів? Що скажете про "Зеніт"?
- "Зеніт" - відмінна команда. Думаю, вона зобов'язана обігравати АПОЕЛ і, можливо, зробить це навіть з більшим рахунком. Ми зобов'язані виграти дві гри, що залишилися. Сподіваюся, поправляться наші травмовані, і матчі з "Порту" і АПОЕЛ ми проведемо вже в іншому складі.

Читайте також:

Спаллетті: у "Шахтаря" є майстерність і клас, але "Зеніт" зіграв бездоганно

"Шахтар" програв "Зеніту" і фактично вилетів з Ліги чемпіонів

Ліга чемпіонів. Матч-центр 4-го туру

Повʼязані теми:

Наступна публікація