Мати Чебана розкрила секрет успіху дворазового олімпійського чемпіона

Мати Чебана розкрила секрет успіху дворазового олімпійського чемпіона

Фініш Юрія Чебана у заїзді на 200 м / Фото: Reuters

В рідному місті вже чекають на героя Ігор у Ріо.

Найпалкіше вболівали за українського каноїста Юрія Чебана під час його олімпійського виступу в Одесі. Свого земляка там уже готуються урочисто зустріти після Ігор, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

В одеську школу веслування на байдарках і каное 13-річного Юрія привела мама. Перший тренер Євген Лесак згадує, що хлопець заповзявся досягати успіху. "Він дуже швидко зростав, а поряд тренувалися старші спортсмени. І я помітив, що він намагається їх перемогти, і почав потім перемагати", - розповів наставник, який уже 18 років слідкує за долею свого вихованця.

Як Одеса вболівала за новоспеченого олімпійського чемпіона Юрія Чебана

Як Одеса вболівала за новоспеченого олімпійського чемпіона Юрія Чебана

У день змагань, зізнається тренер, не відходив від телевізора. Вірив, що Юрій зможе перемогти, якщо подолає хвилювання. "Він молодець, що сказав за пару днів: у мене нема мандражу, я пережив уже все. Тому бачите, який він чіпкий. Але єдине, що залишається – невелике хвилювання перед гонкою, але він нікого не боїться", - каже Лесак.

Мати чемпіона теж колись займалася веслуванням. Вона пишається, що її син удруге став кращим у світі. Вдома зберігає першу золоту медаль і український прапор, який Юрій привіз з Олімпіади в Лондоні. "Я йому вклала, що він найсильніший, що нема чого боятися, хай тебе бояться, тому він і виграє. Ось це секрет успіху", - впевнена Людмила Чебан. Вона зізнається, що на фініші дистанції не стримувала емоцій. "Це не те слово! От моя двоюрідна сестра з Харкова – вона може сказати, ми з нею разом так кричали, що я думала, тріщини підуть не тільки на нашому поверсі", - зізнається мама дворазового олімпійського чемпіона.

Людмила вже привітала сина з чемпіонством і збирається зустрічати його в Києві. Після цього вже в Одесі обіцяє приготувати його улюблені страви. Пояснює, що син у їжі не вибагливий і найбільше шанує місцеву кухню.

Кореспондент ТСН Сергій Осадчук

Повʼязані теми:

Наступна публікація