Призер Олімпіади Верняєв хоче виграти для України ще одну медаль

Призер Олімпіади Верняєв хоче виграти для України ще одну медаль

Фото: Reuters

Гімнаст сподівається, що зможе ще порадувати українців.

Гімнаст Олег Верняєв, який напередодні виграв олімпійське срібло в багатоборстві, сподівається не менш успішно виступити в індивідуальних вправах. Нарікати на суддівство українець не став, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

"Я навіть не хочу про це говорити. Медаль є – і все. Ну, може, не золота, звісно, шкода. Але я не хочу обговорювати ні суддів, нікого. Якщо поставив таку оцінку – значить, було за що знімати", - прокоментував він нестачу менше ніж одного балу для перемоги після останньої вправи.

Український гімнаст Олег Верняєв запевнив, що привезе з Ріо не одну медаль

Український гімнаст Олег Верняєв запевнив, що привезе з Ріо не одну медаль

Після фіналу спортсмен був дуже емоційним. Він показував на герб України на своїй формі, і пояснив згодом, що робив це для всіх. "Для недоброзичливців і доброзичливців, для друзів, для всіх", - заявив Верняєв.

У Ріо за виступом сина стежили його батьки. Родина Верняєвих із Донецька, з 2008 року живе в Києві. Попри складний час в країні, батьки знайшли можливість підтримати сина. Спортивний характер, зізнається батько, Олегові дістався від мами Тетяни. "Мамин характер і робота на результат. Саме робота на результат – це її. Я більш спокійний, стриманий такий, ніколи не психую, а ось мама у нас – ух! Все – я сказала! Ось і в нього, у спорті так", - каже батько гімнаста Юрій Верняєв.

Олег Верняєв здобув для України третю медаль на Олімпійських іграх-2016

Олег Верняєв здобув для України третю медаль на Олімпійських іграх-2016

До Ріо сім'я Верняєвих привезла цілу амуніцію з українськими прапорами. Батьки були найактивнішими вболівальниками на арені. "Ми готувалися, у нас два прапори давно, а ось цей зробили зараз", - каже Тетяна Верняєва. "Ми ж українці, тому ми не можемо виїздити з якоюсь іншою атрибутикою. Наш прапор – це наша гордість", - каже батько спортсмена.

Як повідомлялося, українець лідирував у всіх вправах, але на перекладині судді віддали перевагу японцю, який у підсумку переміг із мінімальним відривом"Я реально зробив все, що міг. Сьогодні мене знаєте, як ангели на своїх крилах носили по всіх снарядах. Мене просто перло, не можу нічого додати", - розповів Верняєв. Спортсмен також подякував всім українським спортсменам, а також родичам, які вболівали за нього. А після цього відмовився давати інтерв'ю російським журналістам - мовчки розвернувся і пішов від них, щойно побачив на мікрофоні напис "Росія".

Кореспондент ТСН Ярослава Шумик

Повʼязані теми:

Наступна публікація