"Металіст" вдесятьох розгромив шведів у Лізі Європи

"Металіст" вдесятьох розгромив шведів у Лізі Європи

"Металіст" розгромив шведів / Фото: metalist.ua

Залишившись удесятьох, харків'яни забили три м'ячі у ворота шведського "Мальме".

Харківський "Металіст" розгромив шведський "Мальме" у третьому турі Ліги Європи. Гра на стадіоні "Мальме" закінчилась з рахунком 1:4 і харків'яни вийшли на перше місце у групі G, зробивши при цьому вагому заявку на вихід з групи.

Стартовий відрізок команди витратили на розвідку, тому в перші десять хвилин глядачі моментів не побачили. А "Металіст" уперше наблизився до володінь Юхана Даліна лише на 16-й хвилині, коли Хосе Ернесто Соса перевірив на пильність шведського голкіпера. Цей епізод послужив харків'янам сигналом до більш активних дій. Підопічні Мирона Маркевича ввімкнули швидкість й поступово захопили ініціативу.

Однак, пішовши в атаку, гості на мить утратили концентрацію в обороні, що коштувало їм пропущеного голу. Жовто-сині на 22-й хвилині порушили правила в центрі поля й поки неспішно відтягувалися назад, дозволили шведам швидко розіграти "стандарт". Послідкувала довга передача на Їлояна Хамада, котрий продавив Фініньо й перекинув Олександра Горяїнова, що вийшов на перехоплення.

Хаврків'яни буквально закрили скандинавів на їх половині поля. Оборона господарів працювала на повну потужність, однак стримати суперника не змогла. "Металісту" знадобилося десять хвилин, аби встановити рівновагу - Соса з правого флангу знайшов передачею Крістальдо й той без перешкод ударом головою зняв "павутиння" з ближнього верхнього кута.

Проте, за мить аргентинський форвард перетворився на антигероя, отримавши червону картку за неспортивну поведінку.

До честі харків'ян, вони не стали закриватися в обороні, а продовжили грати в атакуючий футбол, за що були винагородженні в компенсований до першого тайму час. Крістіан Вільягра продерся правим флангом і прострілив у центр штрафного майданчика, звідки Фініньо розстріляв Даліна. Гості взагалі мали шанс піти на перерву з перевагою в два голи, але Тайсон не зміг переграти голкіпера.

Після перерви футболісти "Металіста" вже грали за рахунком, приділивши головну увагу захисту. Разом із цим, наша команда не забувала й про контратаки, одна з яких на 58-й хвилині завершилася третім взяттям шведських воріт. Хав'єр подав кутовий і Едмар ударом головою відправив м'яч у сітку.

Господарі за інерцією намагалися вести наступ, однак без особливого бажання. Куди цікавіше попереду виглядали жовто-сині, раз-по-раз вриваючись у вільні зони на половині господарів. Вінцем зустрічі стало соло від Марко Девича. Нападник збірної України обікрав у середині поля Понтуса Янссона, фінтами заплутав досвідченого капітана шведів Даніеля Андерссона й зовнішньою частиною стопи спрямував м'яч у сітку над плечем Даліна.

Перемога дозволила "Металісту" набрати сім очок у групі G і вийти на перше місце з відривом у два пункти від "Алкмара", котрий свій поєдинок із "Аустрією" звів до нічиєї 2:2, поступаючись з рахунком 0:2.

Ліга Європи. Груповий етап

Група G. 3-й тур

Мальме. Стадіон "Мальме"
Головний арбітр: Фірат Айдінус (Туреччина)

МАЛЬМЕ (Швеція) - МЕТАЛІСТ (Харків, Україна) - 1:4

Мальме: 27. Далін - 20. Рикардіньо, 4. Андерссон (к) (11. Обінн, 84), 15. Янссон, 2. Вінцентс (24. Мехметі, 72) - 21. Дурмаз (7. Ларссон, 62), 17. Пекальськи, 5. Мутавджич, 10. Хамад - 13. Ранегі, 9. Вілтон

Запасні: 30. Форсен - 6. Халсті, 14. Альборноз, 23. Мальм

Металіст: 29. Горяїнов - 15. Фініньо, 6. Торсільєрі, 30. Папа Гуйє, 3. Вільягра - 77. Тайсон (33. Девіч, 68), 19. Торрес, 8. Едмар, 11. Соса (7. Валяєв, 76) - 10. Клейтон (к) (23. Бланко, 77) - 21. Крістальдо

Запасні: 81. Дишленкович - 17. Пшеничних, 22. Обрадович, 5. Шелаєв

1:0 Їлоян Хамад, 22 (Хамад вискочив на ворота з правого флангу, Фініньо впав і півзахисник класним ударом перекинув м'яч через Горяїнова)

1:1 Джонатан Крістальдо, 32 (Навіс Соси з правого кута штрафного майданчика, м'яч пролітає майже над усіма, а на дальньому куті воротарського його очікує Крістальдо - дивовижний по точності удар головою в падінні - м'яч у дев'ятці)

1:2 Фініньо, 45+1 (Вільягра прострілив з правого флангу і Фініньо, набігаючи, потужно пробив з 10-ти метрів)

1:3 Едмар, 58 (Клейтон подав кутовий на ближню стійку і Едмар ударом головою відправив м'яч у сітку)

1:4 Марко Девіч, 73 (Девіч скористався помилкою опонента, увірвався в штрафний майданчик, розгойдав Андерссона і з гострого кута пробив воротаря)

Попередження: Тайсон, 25; Понтус Янссон, 37; Едмар, 54; Вілтон Фігейредо, 59; Марко Торсільєрі, 72

Вилучення: Джонатан Крістальдо, 37

Читайте також:

Маркевич: "Металіст" боротиметься до останнього туру Ліги Європи

Всі результати 3-го туру Ліги Європи

"Ворскла" взяла перше очко у груповому турнірі Ліги Європи

Київське "Динамо" нарешті перемогло у Лізі Європи

Українські футболісти розгромили Італію та Швейцарію

"Мальме" - "Металіст" - 1:4. Відеоаналіз матчу

"Мальме" - "Металіст" - 1:4. Відеоаналіз матчу

Повʼязані теми:

Наступна публікація