Міжнародний олімпійський комітет розпочав розслідування щодо російських чиновників

Міжнародний олімпійський комітет розпочав розслідування щодо російських чиновників

Фото: Reuters

Комісія перевірить Міністерство спорту РФ.

Чиновники Міністерства спорту Росії потрапили під "мікроскоп" дисциплінарної комісії Міжнародного олімпійського комітету (МОК).

Комісія під керівництвом Гі Каніве розпочала розслідування щодо чиновників Мінспорту. Про це повідомив журналіст німецького каналу ARD Хайо Зеппельт. Саме він є автором викривальних фільмів про допінг.

ARD випустив два фільми про розслідування допінгових порушень, після яких розгорілися грандіозні скандали.

Так у першому йдеться про систематичне застосування російськими легкоатлетами заборонених препаратів за вказівкою своїх тренерів.

Після його виходу Всесвітнє антидопінгове агентство (WADA) ініціювало розслідування, через яке було відсторонено спортсменів з Росії від міжнародних змагань та Олімпіади в Ріо.

Другий розповів про те, що третина медалей в змаганнях на витривалість на Олімпійських іграх і чемпіонатах світу в період з 2001 до 2012 року завоювали спортсмени з підозрілими аналізами, причому жоден з них не був позбавлений нагород.

Після цього МОК перевірив проби олімпійців новими методами. За підсумками повторних оглядів у вживанні заборонених речовин були звинувачені в цілому 22 росіянина (14 в Пекіні і ще 8 - в Лондоні).

У червні ARD звинуватив міністра спорту Росії Віталія Мутка в сприянні приховування позитивних допінг-проб. За даними каналу, у гравця футбольного клубу "Краснодар" в 2014 році виявили гексарелін, але інцидент не набув розголосу завдяки втручанню Мутка.

Повʼязані теми:

Наступна публікація