Мюллер обігнав Мессі, Роналду штампує рекорди: цікаві факти групової стадії Ліги чемпіонів

Мюллер обігнав Мессі, Роналду штампує рекорди: цікаві факти групової стадії Ліги чемпіонів

"Барселона" святкує перемогу / Фото: Reuters

ТСН Проспорт пропонує вам ознайомитися з рекордами і досягненнями цієї стадії турніру.

У Європі відбулися всі матчі групового раунду Ліги чемпіонів сезону 2015/16.

ТСН Проспорт пропонує вам ознайомитися з цікавими фактами цієї стадії турніру.

На груповому етапі Кріштіану Роналду побив ще кілька рекордів Ліги чемпіонів, але тим же можуть похвалитися й Ікер Касільяс, Томас Мюллер і ряд клубів.

Роналду б'є рекорди / Фото: Reuters

- Кріштіану Роналду встановив новий рекорд, забивши на груповому етапі 11 м'ячів.

- Роналду - найкращий бомбардир за всю історію Ліги чемпіонів, в основній сітці турніру він відзначився 88 разів.

СЕРІЯ "РЕАЛА" ТРИВАЄ

- Розгромивши "Мальме" з рахунком 8:0, "Реал" повторив рекорд турніру (у 2007 році "Ліверпуля" Рафаеля Бенітеса з тим же рахунком взяв гору над "Бешикташем"). Це також був перший матч, в якому відразу два гравці (Роналду і Карім Бензема) зробили хет-трики.

- "Реал" подовжив свою рекордну серію - "королівський клуб" в 19-й раз поспіль подолав бар'єр групового етапу. Мадридці 20 разів грали на груповому етапі і незмінно ставали учасниками плей-оф.

- Також у 20-й раз на груповому етапі билися "Барселона", "Манчестер Юнайтед" і "Порту".

Касільяс закінчив виступи в Лізі чемпіонів / Фото: Reuters

КАСІЛЬЯС НЕ ЗУПИНЯЄТЬСЯ

- Провівши 156 матчів у Лізі чемпіонів, Ікер Касільяс є одноосібним лідером за цим показником. В середу він випередив Хаві Ернандеса і за кількістю матчів (158) у найпрестижнішому єврокубку з урахуванням кваліфікації.

- Втім, "Порту" не зміг вийти з групи. Касільяс раніше 16 разів поспіль ставав учасником плей-оф, виступаючи за "Реал".

БЕТОННА ОБОРОНА ПАРИЖАН

- ПСЖ пропустив лише один м'яч, що є повторенням рекорду. Непоганий результат, якщо врахувати, що в групі з парижанами був "Реал", чий лідер Роналду 11 разів вразив ворота "Мальме" і "Шахтаря".

"ГЕНТ" - БЕЛЬГІЙСЬКИЙ ПІОНЕР

- "Гент" - перший бельгійський клуб, який пробився в плей-оф. "Андерлехт" в сезоні 2000/2001 став переможцем свого квартету, але не подолав існував тоді другий груповий етап.

НЕПЕРЕМОЖНА "БАРСЕЛОНА"

- "Барселона" в десятий раз не зазнала на груповому етапі жодного поразки, побивши власний рекорд.

"Динамо" вперше в сезоні 1999/00 вийшло у плей-оф турніру / Фото: ФК Динамо Київ

ПРОРИВ "ДИНАМО"

- Київські "Динамо" перервав рекордну серію з десяти поспіль вильотів на груповому етапі, починаючи із сезону 1999/2000.

АНТИРЕКОРД "ОЛІМПІАКОСА"

- "Олімпіакос" після поразки від "Арсеналу" (0:3) збільшив рекордну для турніру кількість вильотів на груповій стадії до 13.

ВЕНГЕР ОБІЙШОВ ФЕРГЮСОНА

- Здобувши перемогу в Греції, "Арсенал" вийшов до плей-оф в 16-й раз поспіль під керівництвом Арсена Венгера. Француз обійшов Алекса Фергюсона, який долав груповий етап з МЮ 15 разів.

МЮЛЛЕР ПЕРЕВЕРШИВ МЕССІ

- Коли "Баварія" обіграла "Олімпіакос" (4:0), Томас Мюллер став наймолодшим гравцем, що досяг позначки в 50 перемог у турнірі. У той день йому було 26 років та 72 днів, що приблизно на рік і два місяці менше, ніж Мессі на момент такого ж досягнення.

"Рома" вийшла в плей-оф з шістьма очками / Фото: Reuters

ЕКОНОМНА "РОМА"

- "Рома" вийшла до плей-оф з шістьма очками - це найнижчий показник за всю історію турніру з моменту, коли за перемогу стали нараховуватися три очки. Два роки тому такої ж кількості балів для потрапляння в 1/8 фіналу вистачило "Зеніту".

- "Рома" також встановила новий рекорд, подолавши груповий етап з 16 пропущеними голами. До цього найвищий показник дорівнював 14. У поточному розіграші більше римлян пропустив лише "Мальме" (21), але не пробився до плей-оф.

П'ЯТИЗІРКОВА ІСПАНІЯ

- Іспанія стала першою країною, представленою на груповому етапі п'ятьма командами

БАГАТОНАЦІОНАЛЬНИЙ ПЛЕЙ-ОФ

- В 1/8 фіналу буде представлено десять національних асоціацій. Це найвищий показник з сезону 2003/04, коли плей-оф був розширений.

БЕЗ УЧАСНИКІВ РАУНДУ ПЛЕЙ-ОФ

- Всі 16 учасників 1/8 фіналу почали турнір з групової стадії. Всі десять переможців раунду плей-офф залишили Лігу чемпіонів. Це сталося вперше з сезону 2009/10, коли був введений нинішній формат турніру.

Нагадаємо, що сьогодні, 14 грудня, відбудеться жеребкування 1/8 фіналу Ліги чемпіонів. Його початок заплановано на 13:00 за київським часом.

Повʼязані теми:

Наступна публікація