Німеччина та Австрія виступили за відсторонення Росії від Олімпіади-2018

Німеччина та Австрія виступили за відсторонення Росії від Олімпіади-2018

Німеччина та Австрія виступили за відсторонення Росії від Олімпіади-2018

Фото: facebook.com/PyeongChang2018/home

Антидопінгові агентства двох країн хочуть повного "бану" для російських спортсменів.

Без Росії на зимових Іграх. Антидопінгові агентства Німеччини і Австрії виступили за повне відсторонення збірної Росії від зимових Олімпійських ігор в південнокорейському Пхенчхані у 2018 році.

Голова Національного антидопінгового агентства Німеччини Андреа Гоцман заявила, що те, що відбулося в Росії також особливо сильно торкнулося і зимових Ігор.

"Тому ми так само, як і раніше, вимагаємо відсторонити російських спортсменів від наступних Олімпійських ігор", - наголосила Гоцман.

За її словами, її організація вже вимагала цього для літніх Ігор в Ріо-де-Жанейро.

"Ситуація в зимових видах спорту, своєю чергою, ще гірша", - сказала голова Національного антидопінгового агентства Австрії Міхаель Чепик.

Нагадаємо, 18 липня Всесвітня антидопінгова організація (ВАДА) опублікувала доповідь, в якій говориться про те, що влада Росії систематично покривала вживання допінгу своїми спортсменами під час Олімпіади в Сочі 2014 року.

У підміні банок із сечею, де були сліди допінгу, на "чисті" екземпляри брали участь співробітники ФСБ.

Однак виконком Міжнародного олімпійського комітету (МОК) вирішив не усувати всю збірну Росії від участі в Олімпійських іграх.

А перед самим стартом Олімпіади-2016 Лозаннський суд визнав недійсним рішення МОК щодо спортсменів із допінговим минулим. Тож ті російські атлети, які раніше вже були покарані за вживання допінгу, поїхали у Ріо.

Повʼязані теми:

Наступна публікація