Німеччина та Іспанія виграли всі матчі на шляху до Євро-2012

Німеччина та Іспанія виграли всі матчі на шляху до Євро-2012

Бундестім виграв 10 матчів з 10-ти / Фото: AFP

Останньою жертвою підопічних Йоахіма Льова стали бельгійці. А іспанці не мали проблем у грі з шотландцями.

Збірні Німеччини та Іспанії завершили відбірний турнір Євро-2012 зі 100-відсотковим результатом. Німці здобули 10 перемог у 10 матчах, а іспанці виграли 8 зустрічей з 8-ми.

Останніми жертвами підопічних Йоахіма Льова та Вісенте Дель Боске стали бельгійці та шотландці відповідно.

Цікаво, що Бельгія та Шотландія перед заключним туром перебували на других місцях у групах А та І відповідно, але поразки від фаворитів Євро-2012 позбавили їх шансів зіграти у плей-офф раунді за вихід на чемпіонат Європи.

ВІДБІР НА ЄВРО-2012

Група А

НІМЕЧЧИНА - АВСТРІЯ - 3:1

1:0 Месут Озіл, 30

2:0 Андре Шуррле, 33

3:0 Маріо Гомес, 48

3:1 Маруан Феллаіні, 86

ТУРЕЧЧИНА - АЗЕРБАЙДЖАН - 1:0

1:0 Бурак Їлмаз, 60

Гості вийшли на бій із фаворитом надзвичайно мотивованими, адже у разі перемоги в заключному турі вони б автоматично ставали володарями путівки до плей-офф. Не дивно, що збірна Бельгії почала матч агресивно й після нетривалої розвідки спробувала нав'язати супернику свої правила гри.

Німцям поспішати було нікуди. Без зайвих труднощів упоравшись із атакуючим поривом "червоних дияволів", вони увімкнули справжні швидкості лише ближче до перерви. Увімкнули й майже відразу досягли успіху. Маріо Гомес, вирвавшись на побачення з Сімоном Міньоле на 30-й хвилині, забити не зміг, однак заробив кутовий, який і призвів до взяття воріт. Після кутового у виконанні Тоні Крооса й серії рикошетів Самі Хедіра відкотив м'яч під удар своєму партнеру по "Реалу" Месуту Озілу, і той відкрив рахунок гарматним пострілом з-за меж штрафного майданчика.

А згодом команда Льова вкотре продемонструвала своє вміння організовувати контрвипади. Бельгійці подали кутовий і за кілька секунд… виймали м'яч із сітки власних воріт. Три швидкі паси, і Андре Шуррле виходить віч-на-віч із Міньоле і спокійно та елегантно відправляє м'яч у сітку.

Фактично гра була зроблена, але щоб зняти усі питання, на початку другого тайму бельгійців втретє засмутив Маріо Гомес, якому асистував Озіл.

Перед фінальним свистком гості зусиллями Маруана Феллаіні таки пробили Мануеля Нойєра, однак загального становища речей це не змінило.

Поразка могла б задовольнити бельгійців тільки в разі домашнього програшу турків азербайджанцям. Однак дива не сталося: турки перемогли з рахунком 1:0 і бельгійці розпрощалися з мріями поїхати майбутнім літом до України та Польщі.

Група І

Іспанці впевнено розібралися з шотландцями і тим самим допомогли чехам отримати шанс потрапити на Євро-2012 через стикові матчі.

ІСПАНІЯ - ШОТЛАНДІЯ - 3:1

1:0 Давид Сілва, 6

2:0 Давид Сілва, 44

3:0 Давид Вілья, 54

3:1 Дейвід Гудвілл, 66 - пенальті

ЛИТВА - ЧЕХІЯ - 1:4

0:1 Міхал Кадлець, 2 - пенальті

0:2 Ян Резек, 16

0:3 Ян Резек, 45

1:3 Дейвідас Сернас, 68 - пенальті

1:4 Міхал Кадлець, 85 - пенальті

Вилучення: Роман Губнік, 67

Читайте також:

Светр тренера збірної Німеччини пішов з молотка за мільйон євро

Росія феєрично вийшла на Євро-2012 (відео)

Україна впевнено розібралась з Естонією (відео)

Юний Шевченко приніс Україні перемогу над Німеччиною

Повʼязані теми:

Наступна публікація