Нового президента ФІФА Інфантіно звинуватили у підкупі голосів

Нового президента ФІФА Інфантіно звинуватили у підкупі голосів

Інфантіно звинувачують у корупції. / Фото: Reuters

Бос італійського клубу "Палермо" зробив гучну заяву.

Новообраного очільника Міжнародної федерації футболу (ФІФА) Джанні Інфантіно звинувачено у підкупі голосів на виборах президента організації, що відбулися 26 лютого у Швейцарії.

За словами президент італійського клубу "Палермо" Мауріціо Дзампаріні, Інфантіно зміг перемогти тільки завдяки купівлі голосів, пише MediaGol.it.

"Система не змінюється, і новий президент ФІФА, глава бюрократів, був частиною всього цього і раніше. Якщо він і був обраний, то тільки тому, що купив більше голосів, ніж шейх Салман бін Ібрагім Аль-Халіфа.

Сподіваюся, що мене дискваліфікують за ці слова - для мене це було б честю", - заявив Дзампаріні.

Нагадаємо, Інфантіно переміг у другому турі, набравши 115 голосів. У його суперника шейха Салман бін Ібрагім Аль-Халіфа було 88 голосів.

Попередній президент ФІФА Йозеф Блаттер вляпався у грандіозний корупційний скандал. Його було переобрано на новий п'ятирічний термін 29 травня 2015 року, проте через скандал призначили позачергові вибори.

 Блатер очолював організацію з 1998 року. У Грудні 2015-го його та Мішеля Платіні відсторонили від футболу на 8 років. Кілька місяців потому термін скоротили до 6 років.

Повʼязані теми:

Наступна публікація