Нойштедтер готовий позбутися німецького паспорта заради України

Нойштедтер готовий позбутися німецького паспорта заради України

Роман Нойштедтер / Фото: football.ua

Роман Нойштедтер переконує, що відмовиться від німецького громадянства, якщо це буде необхідно для можливості грати за збірну України.

Півзахисник менхенгладбахської "Боруссії" Роман Нойштедтер готовий відмовитися від німецького паспорта заради можливості отримати українське громадянство і виступати за збірну України.

"Поки зі мною про це ніхто не говорив, але якщо від цього питання буде залежати, чи зможу я грати за збірну Україну, позбудусь німецького паспорту. Хоча зараз усі думки пов'язані з тим, щоб добре виступати за клуб і розвиватися у футбольному плані", – підкреслив футболіст.

За словами Романа, він вже мав розмову з одним із тренерів української дружини.

"Приблизно місяць тому мені подзвонив Андрій Баль. Запитав, чи хочу я захищати кольори української збірної. Я відразу погодився. Думаю, у штабі національної команди мене зрозуміли. Що тепер? Читаю в газетах, що юристи зараз розглядають можливість отримання мною українського громадянства. Більше поки новин немає", – поділився Нойштедтер.

Він також висловив сподівання, що зможе допомогти команді Олега Блохіна вже 11 листопада, коли збірна України проведе свій черговий спаринг проти збірної Німеччини в рамках підготовки до домашнього Євро-2012.

"Знаю, що в листопаді на НСК "Олімпійський" зіграють збірні України та Німеччини. Звичайно, було б непогано, щоб я теж вийшов на поле "Олімпійського" - якщо не цього року, то в недалекому майбутньому", – відзначив футблоліст.

Читайте також:

Воронін: що, вже не можна кальян покурити? (відео)

Збірна України з нетерпінням чекає Нойштедтера

Збірна України почала переговори з німецьким футболістом

Повʼязані теми:

Наступна публікація