НСК "Олімпійський" викрили у розтраті 48,8 мільйонів гривень на Євро-2012

НСК "Олімпійський" викрили у розтраті 48,8 мільйонів гривень на Євро-2012

На "Олімпійському" знайшли мільйонні розтрати / Фото: nsc-olimpiyskiy.com.ua

За результатами розгляду матеріалів Держфінінспекції порушено кримінальну справу.

48,8 мільйонів гривень розтрат виявили фахівці Держфінінспекції України під час ревізій державного підприємства НСК "Олімпійський".

Під час контрольних заходів перевірялась законність використання коштів, виділених на підготовку та проведення в Україні фінальної частини Євро-2012.

Як повідомляється у звіті Держфінінспекції, 9,8 мільйонів гривень посадові особи спорткомплексу зайво витратили через те, що придбали валюту за курсом, який перевищував курс Нацбанку України.

Ще 7,7 мільйонів - внаслідок безпідставного завищення посадових окладів працівників "Олімпійського".

Крім того, 3,6 мільйони, отриманих від реалізації демонтованого майна, не переказано до державного бюджету від спорткомплексу. Також на зазначену суму не було зменшено фінансування будівельних робіт.

Також "Олімпійський" безпідставно заплатив 9,9 мільйонів ДП "Інститут "Київінжпроект" ВАТ "Київпроект" за виконання проектних робіт із перенесення інженерних мереж, тоді як ці роботи оплачені GМР Generalplanungsgesellschaft mbH відповідно до укладеного договору на виконання проектувальних робіт.

13,2 мільйони спорткомплекс зайво сплатив субпідрядним організаціям, які завищили вартість робіт із будівництва та реконструкції об'єктів НСК.

Зазначається, що під час позапланової ревізії у спорткомплексі виявлено нестачу демонтованого майна (металоконструкції, брухт чорних та кольорових металів, бут гранітний тощо) на загальну суму 2,7 мільйони гривень, яке було передано на відповідальне зберігання ТОВ "Торговий Дім Укрвторресурс" та ПП "Укрвторресурс".

З вищеназваного сума становить 46,9 мільйонів гривень, про ще 1,9 мільйонів не повідомляється.

Держфінінспекція додає, що матеріали контрольних заходів передано до Генпрокуратури України та Міністерства внутрішніх справ, за результатами розгляду яких порушено кримінальну справу.

Нагадаємо, що Україна заробила на туристах в рік Євро-2012 майже 7 мільярдів гривень.

Повʼязані теми:

Наступна публікація