Одкровення найвідоміших тенісисток України сестер Бондаренко

Одкровення найвідоміших тенісисток України сестер Бондаренко

Катя і Олена Бондаренко / Фото: iSport.ua

Сестри Бондаренко розповіли, хто краще готує і з ким із братів Кличків вони станцювали б. 

Найвідоміші українські тенісистки Катерина та Олена Бондаренко підрахували кількість суконь у своєму гардеробі, поділилися особистими секретами та розповіли про професійні плани на наступний рік.

- Чи носите ви речі одна одної?
Катя: Раніше носили. Олена була трішки більшою, ніж зараз. Коли схудла, її речі вже не одягнеш. А прикрасами, так. Але, в принципі, у кожної з нас достатньо своїх. Найчастіше обмінюємся сумочками.

Олена: Взуття у нас однакового розміру - у мене 36 у Каті 37. І вона часто одягає моє, а я - її. Обмінюємося сумочками і прикрасами. Але прикрасами рідше.

- Скільки у вас сумочок, суконь, пар взуття?
Катя: Сумочок - не рахувала, але більше десяти. Думаю, у Олени стільки ж - якщо не більше. Всі дівчата люблять, коли багато сумочок, взуття, суконь. У мене сукням немає місця в усіх моїх шафах. Думаю, їх близько 20 . Щодо взуття, приблизно 10 босоніжок, 7 пар туфель, чобіт - пар 10, кросівок - як всього перерахованого взуття разом взятого, бо спонсори видають їх в чималій кількості.

Олена: Сумочок у мене повна шафа. Штук 15, напевно. Суконь - 20, може, навіть більше. Є навіть такі, які я ще не одягала. Чобіт - пар 6, туфель - під десяток точно, босоніжок - ще більше. А кросівок - пар 20.

- У вас на спинах татуювання у вигляді крилець з літерами К і А. На честь чого буде ваша наступна тату?

Катя: Ні, це навряд чи. Не думаємо про це. Ми зробили один раз, на такому місці, де тату нам самим не помітно. Бачимо його тільки на фотографіях. А більше я не бачу таких місць на своєму тілі, де б тату було мені самій непомітно і не почало мене зрештою дратувати, набридати.

Олена: Не виключаю, що будуть і нові тату. Але це все має прийти. Бездумно робити їх - я не такий фанат. Якщо згадувати, як нам робили тату на спинах, то там було більше страху, ніж болю. Я тоді Катю першою пустила - подивилася на її реакцію. І зрозуміла, що нічого страшного там немає.

- За який футбольний клуб вболіваєте?
Катя: На міжнародній арені - за все наші. А на внутрішній - за" Динамо ". Все-таки у Києві живу.

Олена: Коли свої проти своїх - складно визначитися. А на євроарені - за всіх наших. Вболівала за "Шахтар", коли вони виграли в єврокубках. Якось дивилися футбол по ТВ під час своїх змагань - у готелі з чоловіком і Катею. У нас під час турнірів часто іспаномовні гравці збираються компанією на корті і дивляться футбол - сісти навпроти них і вболівати проти Іспанії я б не ризикнула. Їх чути за кілометр від корту - кричать, лаються, руками махають. Все як у іспанців ... Я спокійно дивлюся футбол – може тому, що не такий великий фанат.

- Хто, на вашу думку, найсексуальніший футболіст?
Катя: Шевченко мені колись подобався. Ще мені дуже подобався Майкл Оуен. Але це давно було, років чотири тому.

Олена: Колись мені поставили схоже запитання - але про тенісистів, і я відповіла, ризикнула своїм здоров'ям, - після цього чоловік зі мною довго не розмовляв.

- Скільки ракеток за свою кар'єру ви зламали?
Катя: Штук шість. Емоції. Тільки зламала ракету, думаєш: Боже, ну навіщо я зламала ракету? Вона ж мені не дуже набридла. І взагалі, до чого тут ракета? Думаю, так у кожного.

Олена: Не рахую, але, думаю, за десять. Але я не рекордсменка - є тенісистки, які зламали їх набагато більше.

- Найдорожча покупка у вашому житті?
Катя: Моя машина - Infiniti FX35. Вона обійшлася мені у 70 тисяч доларів. У липні 2009-го купила - вирішила зробити собі подарунок на день народження.

Олена: Влітку минулого року купила собі Audi - 60 або 65 тисяч доларів.

- Максимальна швидкість і максимальний штраф від ДАІ?
Катя: З даішниками, звичайно, доводилося перетинатися. Бувало, вони мене просто відпускали, зробивши попередження. Буває, відпускають, бо впізнають. Платила і штрафи, але суми я не пам'ятаю. А швидкість... По-моєму, я до двохсот дотягнула. Де я так розігналася, не скажу, а то даішники там стануть (сміється).

Олена: У мене штрафів не було. Я дуже правильний водій. Хоча в мене машина і швидкісна - може, напевно, до 280 розігнатися - я дуже рідко цим користуюся. Одного разу 160 набрала. Знаю ділянки за містом, де немає правоохоронців - ну , треба ж було спробувати, як машина розганяється. Що стосується зустрічей з працівниками автоінспекції, то одного разу поспішала на тренування - і забула і права, і документи на машину. Але був знайомий даішник. Сказав: "От, Бондаренки, набридли. Гаразд, їдьте на своє тренування". Це просто недалеко від нашого будинку. А нас Бондаренок багато - мама, троє сестер. Даішники знають, що ми живемо поруч. Найкраще вони знайомі з нашою мамою.

- Хто з вас краще готує?
Катя: Думаю, Олена. Вона частіше стала це робити, ніж я. А у мене і чоловік добре готує. Так що мені і не треба (сміється). Щоранку чоловік радує мене сніданком - я люблю бутербродики з червоною ікрою або молочної ковбасою. Каву в ліжко теж періодично приносить. Ну а улюблене моє блюдо - пюре з оселедцем або з копченою скумбрією.

Олена: Останнім часом я рибу частіше запікаю. Мені здається, так виходить смачніше. На даний момент, думаю, краще готую я. Тому що я не грала півроку і захопилася кухнею. Рецепти беру з журналів. Найбільше подобається робити десерти, але готую з душею, тому мені вдаються всі страви. Що насмачніше, треба запитати у чоловіка, бо я це в основному тільки готую, а не їм, щоб ігрову вагу не порушити. Улюблене блюдо у виконанні сестри - наполеон. Він у неї дуже смачний виходить. Правда, готує його Катя зараз не так часто.

- Найбільш неймовірний вчинок, який заради вас зробив ваш коханий?
Катя: Думаю, це ще в майбутньому. Але скажу, що він рік добивався зустрічі зі мною. Спочатку я була зайнята, потім думала - чи варто зустрічатися. Нарешті він написав: "А раптом, ти моя доля?" І я, звичайно, розтанула. Від чоловіків рідко таке почуєш.

Олена: Складно сказати. Він у мене не такий фантазер, щоб дивувати. Ванна з пелюстками троянд? Дуже б і хотілося, але він у мене не романтик. Я знаю, яка він людина, і розумію, що він не буде робити якісь божевільні вчинки.

- На якому місці бачите у рейтингу WTA за підсумками наступного року бачите себе і вашу сестру? (Зараз Катя посідає 80-ту сходинку, а Олена – 250-ту )
Катя
: Як мінімум, у топ-30.

Олена: Не можу загадувати, так як мені зараз все треба починати з початку. Рейтинг впав, через травми я довго не грала. Наступний рік потрібно буде починати з маленьких турнірів. Для початку хочеться повернутися в сотню, а далі - буде видно. Зараз такий теніс, що сьогодні ти далеко стоїш, а через півроку - вже в топ-50. Що стосується Каті, то вона в хорошій формі, набрала нормальний рейтинг. Думаю, їй реально у кінці наступного року бути в топ-30.

- З ким із братів Кличків ви б станцювали?
Катя: Я б краще станцювала зі своїм чоловіком.

Олена: Та й з тим, і з іншим.

Читайте також:

Українська тенісистка виграла турнір у Лагосі

Долгополов поступився 113-й ракетці світу на Кубку Кремля

Стаховський програв 31-річному кваліфайєру на Кубку Кремля

Олена Бондаренко вилетіла з Кубку Кремля

Повʼязані теми:

Наступна публікація