Оліч та інші азартні: футболісти, які попадалися на ставках

Оліч та інші азартні: футболісти, які попадалися на ставках

Фото: tsv1860.de

Хто згрішив грою на тоталізаторі останнім часом.

37-річний нападник футбольного клубу "Мюнхен" Івіца Оліч був дискваліфікований за гру на контору.

У період з 26 серпня до 11 вересня він зробив ставки на дев'ять матчів Другої Бундесліги. На поєдинки своєї команди він не ставив, тому його не підозрюють в участі в договірних матчах.

Спортивний суд Німецької футбольної асоціації дискваліфікував гравця на два матчі і виписав штраф у 20 тисяч євро.

Але він не єдиний футболіст, хто попадався на ставках.

Кайл Лафферті, "Норвіч Сіті"

В Англії діють найжорсткіші санкції, які застосовуються до порушення правила Е8 кодексу FA. За одну ставку в лютому цього року не на свою команду учасник Євро-2016 і найкращий бомбардир збірної Північної Ірландії заплатив 23 тисячі фунтів. Після ставки Лафферті значно зіпсував собі репутацію: "Норвіч" виставив на трансфер нападника, однак покупець на азартного гравця поки що не знайшовся.

Маріуш Шумудікя, тренер "Астри"

Дисциплінарний комітет футбольної федерації Румунії звинуватив головного тренера "Астри" Маріуша Шумудікя в ставках на матчі місцевого чемпіонату. Румунські ЗМІ моментально підхопили тему, але помилилися із сумою штрафу, приписавши кілька зайвих нулів - замість 22 тисяч євро йшлося про 223 мільйони. Тим не менш Шумудікя до кінця року був дискваліфікований з лавки "Астри" і досі керує командою з трибуни стадіону.

Футболісти з Франції

У Франції щорічно на ставках ловлять дуже багато футболістів. У черговому скандалі виявилися замішані одразу 19 футболістів з двох вищих дивізіонів країни. Наприклад, нападника "Монако" Валера Жермена оштрафували на 1,5 тисячі євро і дискваліфікували на два матчі Ліги 1, а воротар "Бордо" Седрік Каррассо потрапив у список відсторонених - за ставку в один євро.

Мартін Демікеліс, "Еспаньол"

Цієї зими аргентинець встиг зробити 29 ставок на різні матчі і був оштрафований на 28,5 тисяч євро. Від громадського осуду і уваги англійських ЗМІ Демікелісу цього літа довелося навіть втекти з "Манчестер Сіті" в іспанський "Еспаньол".

Джої Бартон, "Рейнджерс"

Футбольна асоціація Шотландії звинувачує футболіста в 44 ставках на футбольні матчі, в тому числі, на матч "Селтіка". Бартон поставив на розгромну поразку головних конкурентів "Рейнджерс" від "Барселони" в Лізі чемпіонів. Наразі Бартон відсторонений від тренувань з "Рейнджерс"  через конфлікт з одноклубником.

Загадкова команда Гаррі Реднаппа

Півмісяця тому англійський тренер Гаррі Реднапп під прикриттям на камеру заявив, що гравці однієї з команд зробили ставку на матч, який згодом був виграний. У різний час англієць працював в "Борнмуті", "Вест Хем Юнайтед", "Портсмуті", "Саутгемптоні", "Тоттенхемі" і "КПР".

Повʼязані теми:

Наступна публікація