Олімпійська призерка з України хотіла скоїти самогубство в італійській в'язниці

Олімпійська призерка з України хотіла скоїти самогубство в італійській в'язниці

Лариса Москаленко досі перебуває у в'язниці / Фото: Лариса Москаленко / Facebook

Адвокати подали клопотання, домогаючись звільнення Лариси Москаленко під домашній арешт. Але вона залишається за гратами.

В італійському місті Палермо триває кримінальний процес щодо бронзової призерки Олімпіади-1988 в Сеулі українки Лариси Москаленко, яку звинувачують у незаконному утриманні дітей та незаконному володінні зброєю.

Колишня спортсменка досі перебуває у в'язниці і ледь не наклала на себе руки, йдеться в сюжеті ТСН 19:30. Адвокати подали клопотання, домогаючись її звільнення під домашній арешт. Але Лариса залишається за гратами.

"Вона написала мені три листи. У першому - говорила про те, що їй настільки погано, що вона думає про самогубство. Наступні два - були оптимістичнішими", - сказав Джованні Маркезе, друг Лариси.

Він єдиний, хто підтримує контакт з Ларисою, окрім її адвокатів.

Нагадаємо, що 50-річна Москаленко обвинувачується у організації кіднеппінгу. Крім неї в цій справі замішані норвежці, італійці та швед.

Директор норвезької компанії визнав, що Москаленко - знає, але підкреслив: жодного відношення до його фірми, яка дійсно займається поверненням дітей європейським батькам після проблемних розлучень - українка не має.

А поліція вийшла на Москаленко, відпрацьовуючи лінію Інтерполу. Кажуть, що слідство ще триває, і ймовірно спливуть інші факти щодо діяльності угруповання, зокрема в Україні.

"Під час захисту ми продемонстрували, що вона лише надала човен... А зброя, про яку йдеться, була фальшива", - зазначив адвокат Лариси.

"Нам відомо, що ці люди намагалися налагодити контакт з Україною. Ідеться знову таки про змішаний шлюб із матір'ю українкою", - зазначили в поліції Палермо.

Цікаво, що з вітчизняними дипломатами українка спілкуватися - відмовилася. Сподівань на те, що її можуть екстрадувати на батьківщину - немає. Справу відкрили в Італії, а отже і вердикт оголосять саме тут. Крапку в ції історії ставити зарано...

Катерина Нестеренко, Альдо Гроффоло, спеціально для ТСН

Олімпійська чемпіонка Лариса Москаленко хотіла накласти на себе руки

Олімпійська чемпіонка Лариса Москаленко хотіла накласти на себе руки

Повʼязані теми:

Наступна публікація