"Олімпійський" пройшов перший іспит в УЄФА

Великим плюсом є те, що церемонія відкриття головної арени Євро-2012 арени пройшла безпечно.

Європейський футбольний союз (УЄФА) належним чином оцінив НСК "Олімпійський", який було урочисто відкрито 8 жовтня. Про це заявив керівник Місцевого оргкомітету Маркіян Лубківський.

Великим плюсом є те, що перша масштабна подія - відкриття оновленої арени - пройшла безпечно. Тож можна вважати, що стадіон пройшов перший тест в організації масових подій.

"Перше враження – стадіон гідно прийняв своїх гостей. Але, звісно, після такої події буде проведено детальний аналіз, як працювали усі служби і сервіси, як відбувалась транспортна логістика, пересування великих груп людей. Цей досвід буде обов’язково враховано при організації  наступних подій. Над цим працює і керівництво стадіону, і ми аналізуємо.

Та вже сьогодні можна сказати, що організація свята була доброю. Найголовніше для будь-якої події, яка пов’язана з присутністю великої кількості людей – щоб свято пройшло без ексцесів і надзвичайних ситуацій, щоб усі залишились живими, здоровими і задоволеними. Тобто організація безпеки в нинішніх умовах – питання номер один.

І день відкриття насправді став найбільшою тестовою подією у житті оновленого стадіону. З цієї точки зору стадіон пройшов тест. Після цього наступні заходи буде проводити вже набагато легше", - зазначив Лубківський.

Крім того, завершення проекту стадіону, здача його в експлуатація додає впевненості і успішності для всього проекту Євро-2012.

"Без сумніву, ще багато питань потрібно вирішити і з точки зору добудови, і управління об’єктом. Але  найважливіший крок уже зроблено, - додав директор турніру в Україні. - Стадіон виглядає чудово. Тут треба насамперед  подякувати будівельникам, які в умовах надзвичайно жорсткого часового цейтноту зуміли перебороти всі труднощі і побудувати дуже складний спортивний об’єкт".

Зазначимо, що вже за місяць, 11 листопада, на оновленому стадіоні пройде перша футбольна гра - товариський матч Україна - Німеччина.

Читайте також:

Як відбувалося урочисте відкриття НСК "Олімпійський" (фото, відео)

Брати Клички проведуть бій на НСК "Олімпійський"

Чемпіонці світу з гімнастики погрожували виведенням зі стадіону за танці під Шакіру

На відкритті "Олімпійського" не обійшлося без голих грудей FEMEN

Янукович: "Олімпійський" - це подарунок усім українцям

На відкритті "Олімпійського" сталася пожежа (відео)

Повʼязані теми:

Наступна публікація