П'ять падінь легенди: всі поразки в кар'єрі Мохаммеда Алі

П'ять падінь легенди: всі поразки в кар'єрі Мохаммеда Алі

Момент бою Алі з Фрейзером / Фото: Reuters

ТСН Проспор розповідає про темні дні кар'єри великого боксера.

Великий боксер Мохаммед Алі, який пішов з життя в ніч з 3 на 4 червня, був неймовірно сильним спортсменом.

За свою кар'єру він провів 61 поєдинок, 56 з яких виграв. Про вікторії Мохаммеда говориться дуже багато, а от про поразки практично не згадується.

ТСН Проспорт вирішив заповнити цю прогалину і розповісти, в яких боях легендарний Алі поступився своїм суперникам.

8 березня 1971 рік

Алі зустрічався з американцем Джо Фрейзером в рамках поєдинку за звання чемпіона світу за версіями WBC та WBA World. Ця зустріч завершилася поразкою Мохаммеда одноголосним рішенням суддів у 15-раундовому бою.

31 березня 1973 рік

У бою за звання чемпіона за версією NABF Алі зустрічався з американцем Кеном Нортоном і програв супернику роздільним рішенням суддів у 12-раундовому бою. Боксери зустрічалися ще двічі і обидва рази сильнішим був Мохаммед.

15 лютого 1978 рік

Бій за звання чемпіона світу за версіями WBC та WBA World проти іншого американця Леона Спінкса також завершився поразкою. Алі поступився супернику роздільним рішенням суддів у 15-раундовому бою. Рівно через 7 місяців відбувся їхній бій-реванш у якому вже Мохаммед виявився сильнішим.

2 жовтня 1980 рік

Четвертої поразки в кар'єрі Алі завдав американець Ларрі Холмс у бою за звання чемпіона світу за версією WBC. Суперник домінував протягом усього бою проти Алі та виграв у кожному раунді цього поєдинку. Мохаммед відмовився продовжувати бій у 10 раунді 15-раундової зустрічі.

11 грудня 1981 рік

Останній бій у професійній кар'єрі Алі виявився невдалим. П'яту поразку великого боксера завдав канадієць Тревор Бербик. Мохаммед програв рейтинговий поєдинок одноголосним рішенням суддів у 10-раундовому бою.

Повʼязані теми:

Наступна публікація