Як знайти зброю проти "зброярів". Анонс битви Ліги Європи між "Брагою" та "Шахтарем"

Як знайти зброю проти "зброярів". Анонс битви Ліги Європи між "Брагою" та "Шахтарем"

"Шахтар" готується зробити перший крок до півфіналу. / Фото: ФК Шахтар

"Гірники" проведуть перший матч двобою за право зіграти у півфіналі.

Донецький "Шахтар" зіграє у Португалії свій перший матч чвертьфінального двобою Ліги Європи проти "Браги".

ТСН Проспорт відзначає ключові факти першого протистояння на стадіоні "Брага Мунісіпал".

Вигравши для Донецька історичний Кубок УЄФА у 2009 році, Мірча Луческу поки не поспішає оголошувати початок полювання за ще одним великим призом. На шляху до цієї мети наставнику "гірників" і справді належить вирішити чимало завдань - як мінімум, завершити перебудову команди, де до сольних партій звикають нові лідери. Тайсон і Марлос, Віктор Коваленко та Максим Малишев, без яких вже важко уявити "Шахтар" поточного сезону.

"Брага" та "Шахтар" у 2010 році. / Фото: ФК Шахтар

Темпи цього будівництва вражають - донеччани не тільки традиційно ведуть суперечку за чемпіонство і Кубок України, але і крок за кроком наближаються до своєї другої міжнародної вершини, хоча на початку шляху Луческу заявляв, що його команді це не під силу.

Та все ж, без особливих проблем здолавши "Шальке" (0:0 і 3:0) і "Андерлехт" (3:1 і 1:0), вони готові приміряти на себе роль фаворита і в парі з "Брагою". Правда, дотримуючись обережності.

"У цьому єврокубковому сезоні на стадіоні "Брага Мунісіпал", де панує особлива атмосфера, господарі не програють, - нагадує партнерам захисник Ісмаїлі, який перейшов до "Шахтаря" з "Браги". Не дарма цю арену прозвали "Чарівною скелею".

Між тим у таблиці національної першості вище четвертого місця "Брага" підійнятися вже не зможе. Зате у фіналі Кубка країни на неї чекає зустріч із "Порту". Віддаючи належне супернику, не поспішає з висновками і 70-річний Луческу.

Тайсон - головна зірка нинішнього "Шахтаря" та головна особа на полі у матчі проти "Металіста". / Фото: ФК Шахтар

"Перед стартовим свистком ми в рівних умовах. Я не думаю, що наш нинішній рівень дозволяє замахнутися на перемогу у Лізі Європи, але в кожному матчі ми викладаємося, робимо максимум того, що в наших силах. А що з цього вийде - побачимо".

Луческу у звітному матчі не зможе розраховувати на дискваліфікованого Олександра Кучера, а також травмованих Марсіо Азеведо та В'ячеслава Шевчука. Ще один його центральний захисник Ярослав Ракицький прискореним темпом заліковує меніск, пошкоджений в попередньому раунді турніру. І хоча за великим рахунком тренеру є ким замінити вибулих (Іваном Ордецем та Сергієм Кривцовим), все ж на видужання Ракицького румун все одно розраховує. Адже повернення Ярослава до складу - це не лише плюс для задньої лінії, але ще й швидкий перехід в атаку.

У минулу п'ятницю Бернард, Марлос, Тайсон і компанія розтрощили в чемпіонаті України "Металіст" (8:1), тоді як їхній суперник був розгромлений (1:5) в той же вечір лідером португальської ліги.

"Звичайно, ми не проти того, щоб зіграти, як "Бенфіка", але якщо серйозно, то "Брага" - дуже хороша команда, яка не дає спуску нікому. У ній зібрані технічні, індивідуально сильні футболісти, які сповідують атакуючий стиль, чимось схожий на наш". – розповів Максим Малишев.

В першій дуелі команд в Лізі чемпіонів УЄФА 2010/11 сильнішими були гірники (3:0 і 2:0), але потім, в 1/8 Ліги Європи, португальці, пройшовши київське "Динамо", дійшли до фіналу.

Нарешті, на різних етапах поточного сезону  і "Брага" і "Шахтар" впевнено розібралися з "Фенербахче", щоб у підсумку зійтися в чвертьфіналі.

Повʼязані теми:

Наступна публікація