Перші тренери Світоліної розповіли про початок шляху українки до великих перемог у тенісі

Перші тренери Світоліної розповіли про початок шляху українки до великих перемог у тенісі

Фото: Reuters

Українська тенісистка вперше взяла в руки ракетку у 4-річному віці.

Ім'я Еліни Світоліної не сходить із перших шпальт світової спортивної преси. Перемога українки над кращою тенісисткою сучасності Сереною Вільямс стала однією з найгучніших сенсацій Олімпійських ігор, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

Однак попри появу нової зірки світового тенісу в самій Україні не так багато знають про Світоліну. Еліна народилася в Одесі, там уперше вийшла на корт місцевої академії тенісу у віці 4 років. Викладачі згадують, що там тренувались її батьки та старший брат, котрі й привели маленьку дівчинку. "Вона була дуже скромною дівчинкою, врівноваженою, мовчазною. От сказали дитині зробити – і вона собі працює. Зростала на наших очах", - пригадує президент одеської академії тенісу Валерій Бахчеван.

Як в Одесі вболівали за свою землячку тенісистку Світоліну на Олімпійських іграх

Як в Одесі вболівали за свою землячку тенісистку Світоліну на Олімпійських іграх

У 6-річному віці Еля виграла дитячий турнір на кубок Чорного моря. Її тренерка, яка нині працює в Іспанії, каже, що дуже багато в дитину вклали батьки. Вони виховали в доньки бойовий характер майбутньої професійної тенісистки, яка згодом почала перемагати відомих у світі спортсменів. "Я кажу: Елін, як ти ці перельоти витримуєш, ну це тяжко, напевне? І в ту секунду вступила її мама і сказала: що означає тяжко – у нас нема такого слова, це її робота, вона любить свою роботу і вона робить свою роботу", - каже перший тренер Світоліної Валентина Васильєва.

Перші керівники Еліни у світі тенісу зізнаються, що переживали за свою ученицю. "Розумію, що напруга, котру відчуває спортсмен під час звичайного матчу, велика, а коли виступаєш за честь своєї країни, я думаю, це можна помножити на десять, а може, і на сто", - вважає Васильєва. "Це була досить переконлива перемога. Вона прокинулася світовою зіркою, бо виграти так у Вільямс не багатьом вдається", - радіє Бахчеван.

У чвертьфіналі Світоліна зустрінеться з представницею Чехії Петрою Квітовою. Українці вже чекають від землячки хорошої гри і бажають їй перемоги на найпрестижнішому для кожного спортсмена турнірі.

Кореспондент ТСН Сергій Осадчук

Повʼязані теми:

Наступна публікація