Підгрушна збирається врятувати біатлонну базу на Тернопільщині

Підгрушна збирається врятувати біатлонну базу на Тернопільщині

Підгрушна хоче врятувати базу. / Фото: filmaki.net

Біатлоністка хоче, щоб українським спортсменам не доводилося їхати закордон на тренування.

Олімпійська чемпіонка Сочі-2014 з біатлону Олена Підгрушна, яку призначили заступником міністра молоді і спорту, розповіла, що спершу збирається зробити на новій посаді.

"Перша мета - це відстояти те, що у нас на сьогодні є. З тією проблемою, з якою ми зіткнулися в минулому році - це стосується спортивної бази у Підгородньому в Тернопільській області. Там реально була загроза втратити все: і базу, і трасу, і стрільбище.

Зараз це все розслідується, шукаються винуватці, і хочеться сподіватися, що все-таки все зміниться. Якщо все це стабілізується, ми зможемо запрошувати спонсорів і відбудовувати базу", - розповіла спортсменка.

Каже, що буде оберігати, опікуватися і відстоювати базу, адже виросла на ній. За словами Підгрушної, потрібно зробити все, щоб спортсмени могли готуватися на території України, а не виїжджати за кордон.

"На своєму досвіді знаю, що провести там близько 200 днів за рік - це дуже складно і в психологічному плані, в першу чергу. При всьому своєму бажанні тренуватися в Україні, на жаль, у біатлоністів немає такої можливості.

Десь півзбору ми можемо провести на нашій території, але потім нам все одно треба виїжджати, бо наша траса і стрільбище не відповідають міжнародному стандарту", - поділилася Олена.

Крім того, вона зазначила, що така ситуація в одному з елітних видів спорту в Україні, а в інших видах спорту немає ні бази, ні технічно-матеріального забезпечення.

Нагадаємо, Підгрушна разом з Юлією Джимою, Валею і Вітою Семеренко виграла естафетну гонку на Іграх в Сочі.

Повʼязані теми:

Наступна публікація