Поліції не буде на трибунах під час футбольних матчів

Поліції не буде на трибунах під час футбольних матчів

НСК "Олімпійський" - головна спортивна арена України. / Фото: ФК Динамо Київ

Про це розповів заступник начальника управління департаменту превентивної діяльності нацполіції України Денис Мовчан.

Представники поліції будуть охороняти правопорядок під час футбольних матчів лише на території поблизу стадіонів, а не в середині арен, як це повідомлялося раніше.

Про це розповів заступник начальника управління департаменту превентивної діяльності національної поліції України Денис Мовчан.

"Законодавство України досить чітко розмежовує повноваження суб'єктів забезпечення громадського порядку. Зокрема, стадіони і футбольні клуби відповідають за порядок на території спортивних споруд та їх трибунах. У свою чергу, національна поліція відповідає за порядок на прилеглій території, шляхах евакуації та в громадських місцях відповідних населених пунктів.

Звичайно, законодавство допускає присутність правоохоронців на території стадіонів. Це може мати місце у випадках, якщо цього вимагає характер футбольного матчу або його хід подій. В даному випадку мова йде, в першу чергу, про матчі підвищеного ступеня ризику, коли присутність правоохоронців на території стадіону носить превентивний характер і дозволяє більш оперативно відреагувати на можливі позаштатні ситуації.

У той же час функції стюардів виконувати поліцейські не зобов'язані і не будуть. Інформація, яка була оприлюднена на офіційному сайті ФФУ, про повернення поліції на стадіони, була сформульована не зовсім чітко, і це викликало неоднозначні тлумачення.", - прояснив ситуацію Мовчан.

Нагадаємо, раніше президент ФФУ Андрій Павелко розповів, що у Києва є хороші шанси прийняти фінал Ліги чемпіонів-2018.

Повʼязані теми:

Наступна публікація