Помститися за домашнє приниження. Анонс битви "Барселона" – "Реал"

Помститися за домашнє приниження. Анонс битви "Барселона" – "Реал"

Роналду після домашнього розгрому в листопаді 2015-го. / Фото: independent.co.uk

У суботу, 2 квітня, на "Камп Ноу" відбудеться один з найочікуваніших матчів футбольного європейського сезону.

Вже наступної суботи, 2 квітня, о 21:45 за київським часом на "Камп Ноу" відбудеться черговий матч легендарного протистояння між "Барселоною" та "Реалом" – відомого у всьому світі як "El Clasico".

Мадридці їдуть до столиці Каталонії за помстою. У першому колі підопічні Луїса Енріке розтрощили суперника з рахунком 4:0, при тому зробили це на їх рідному стадіоні "Сантіяго Бернабеу".

Тоді футболісти ще Рафаеля Бенітеса залишали поле під свист власних вболівальників, тож мотивації на цей поєдинок у нинішньої команди Зінедіна Зідана буде вдосталь, про що гравці "вершкових" заявляють пресі ледь не щодня.

"Королівський клуб" зараз справді на ходу. Прекрасна гра атакуючого тріо Бейл-Бензема-Роналду дозволяє "вершковим" впевнено крокувати і у Лізі чемпіонів, і на внутрішній арені, і розгром "Севільї" в попередньому матчі цьому чудове підтвердження.

Втім, виграти на "Камп Ноу" мадридцям буде дуже важко. "Барселона" ще 11 лютого побила власний же рекорд за кількістю матчів без поразок і зупинятися не збирається, а нещодавно надупевнено оформила вихід до чвертьфіналу Ліги чемпіонів у дуелі з "Арсеналом".

Що ж до турнірної мотивації, то цей поєдинок буди куди важливішим саме для гостей, оскільки наздогнати каталонців у чемпіонській гонці для "мадридців" уже фактично є справою неможливою (10 очок різниці за 10 турів до завершення), а от боротьба з "Атлетіко" у Роналду та компанії у самому розпалі – 67 очок у команди Сімеоне проти 66 пунктів у підопічних Зідана.

З боку "Реала" у матчі ризикує не зіграти капітан Серхіо Рамос, а каталонці точно не зможуть розраховувати на Жеремі Матьє (розрив меніску) та на Адріано (пошкодження стегна). Також під питанням участь у битві на "Камп Ноу" Жорді Альби.

"Барселона" та "Реал" у сезоні 2014/15. / Фото: Goal.com

Статистика протистояння:

Клуби провели між собою 229 матчів в рамках Ла Ліги, Кубка Іспанії, Суперкубка, Кубка іспанської Ліги та Ліги чемпіонів. Попереду поки що "Реал", але "Барселоні" потрібно виграти лише раз, щоб наздогнати "вершкових" за перемогами в історії особистих протистоянь...

Найкращі бомбардири протистояння:

Мессі ("Барселона") – 21 гол

Ді Стефано ("Реал") – 18 голів

Рауль, Кріштіану Роналду (обидва - "Реал") – 15 голів

Найбільше матчів в дуелі:

Мануель Санчіс ("Реал") - 43

Хенто ("Реал"), Хаві ("Барселона") – 42.

Йерро, Рауль, Касільяс (всі– "Реал") - 37.

Цікаві факти

В дев'яти з попередніх десяти матчів дуелі забивали обидві команди.

У всіх турнірах "Реал" лише тричі брав гору над каталонцями в останніх 13 зустрічах.

Суарес та партнери не змогли перемогти "Вільяреал" у попередньому турі. / Фото: Reuters

В минулому турі проти "Вільяреала" команда Луіса Енріке не виграла у Ла Лізі вперше за 2,5 місяці.

Кріштіану Роналду наразі є найкращим снайпером Ла Ліги. В 29 матчах португалець забив 28 голів. За ним одразу троє гравців "Барселони": Суарес (26), Мессі (22) та Неймар (21). Першу п'ятірку бомбардирів замикає Бензема (20).

Суарес, Неймар та Мессі. / Фото: Reuters

Неймар (11 пасів), Мессі (9) та Суарес (9) є найкращими асистентами Ла Ліги.

Повʼязані теми:

Наступна публікація