Порошенко прокоментував бійки на Євро-2016: Російські фани могли бути натреновані на вбивство

Порошенко прокоментував бійки на Євро-2016: Російські фани могли бути натреновані на вбивство

Бійка англійських фанатів з російськими на стадіоні / Фото: Reuters

Попри сутички вболівальників, він наголосив, що Франція чудово організувала чемпіонат.

Президент України Петро Порошенко не виключає, що масові бійки за участю російських фанів на Євро-2016 були навмисно підготовлені. 

Про це він заявив в інтерв'ю французькому телеканалу ITele, передає УНІАН.

"Це безвідповідальна політика фанів. І я не виключаю, що вони були навмисно підготовлені – спеціально натреновані, навіть на вбивство", - сказав Порошенко, відповідаючи на запитання щодо сутичок за участі російських фанів у Марселі, і чи він не вважає, що у Європи є проблеми з Росією. 

"Ви знаєте, що англійський фан втратив життя. А коли вбивають людей, безумовно, це має вплив на загальну атмосферу. Незважаючи на це, я хотів би привітати Францію з чудовою організацією чемпіонату. Така поведінка має бути покараною. Організатори нестимуть відповідальність. Це не має нічого спільного зі справжнім футболом", - зауважив глава держави.

Раніше англійське видання The Mirror опублікувало відео, на якому дві групи молодих людей ідуть одна на одну і починають бійку. ЗМІ зробило висновок, що на відео - російські хулігани, які таким чином готувалися до Євро-2016 у Франції

Нагадаємо, у перші дні чемпіонату Європи у Марселі сталося кілька бійок між російськими та англійськими фанатами. Одна з них була дуже жорстокою, двоє англійців були у тяжкому стані, один із них помер.

Повʼязані теми:

Наступна публікація