"Португаліссімо"! Що пише європейська преса про фінал Євро-2016

"Португаліссімо"! Що пише європейська преса про фінал Євро-2016

Фото: Reuters

Відомі видання старого континенту рясніють заголовками про вирішальний матч чемпіонату Європи.

Збірна Португалії - чемпіон Європи з футболу 2016 року. У фінальному матчі, який відбувся 10 липня на "Стад-де-Франс", португальці перемогли команду Франції (1:0).

Португальська газета Record: "Ми - чемпіони Європи! Перший в історії міжнародний трофей завойований на території суперників завдяки голу Едера на 109-й хвилині і без Кріштіану Роналду, який зіграв лише 25 хвилин".

Фото: uefa.com

Видання A Bola кожному гравцю виставило оцінку 10 з 10 можливих: "Всі герої!"

Фото: uefa.com

O Jogo просить президента нагородити учасників збірної орденами за заслуги перед країною.

Фото: uefa.com

"Чемпіони!" - каже газета Diario de Noticias, що присвятила 20 сторінок перемозі Португалії у фіналі Євро.

Фото: uefa.com

"Кубок наш!" - не приховує радості португальське видання Jornal de Noticias.

Фото: uefa.com

Головна спортгазета Франції L'équipe: "Розчарування. Сьогодні вранці Франція прокинулася з відчуттям втраченого шансу. Португалія здавалася більш слабким суперником, ніж Німеччина, але у футболі не завжди перемагає найсильніший. Через десять років після поразки у фіналі ЧС-2006 Франція знову програла фінал престижного турніру. Важко бути впевненим в тому, що команда незабаром знову буде претендувати на трофеї. Принаймні, історія вчить нас зворотного".

Фото: uefa.com

"Розбите серце" - заголовок французького видання Sud Ouest.

"Занадто жорстоко", - говорить заголовок французької газети La Dépêche.

Іспанська газета AS: "Португалія - чемпіон! Гол Едера в додатковий час приніс трофей команді, яка залишилася без свого капітана. Португальці сповна розрахувалися з долею за поразку у фіналі Євро-2004, обігравши господарів цьогорічного турніру. Кріштіану Роналду знову плакав, але цього разу сльозами радості. Можливо, Португалія не показала карколомного футболу, але кого це хвилює, якщо збірна вперше у своїй історії стала чемпіоном Європи.

Marca вітає географічних сусідів: "Мрія стала реальністю".

Фото: uefa.com

Італійська газета Corriere della Sera: "Адьє, "ле бле". Це був вечір сліз в Сен-Дені. Сльози злості на початку матчу від Кріштіану Роналду, якого довелося замінити після зіткнення з Дімітрі Пайєтом. Сліз розчарування після фінального свистка від французів, повалених Португалією, яка пробилася в рай без свого найкращого гравця. Португалія, максимально сконцентрована і цілеспрямована протягом всієї гри, без Роналду виглядала чи не сильніше, ніж з ним. Але вони все одно повинні дякувати Рую Патрісіу і удачі, коли Жиньяк пробив у стійку в компенсований час. Але в екстра-таймі португальці повністю заслужили свій тріумф".

Заголовок сьогоднішньої Gazzetta dello Sport: "Прекрасна Португалія".

Фото: uefa.com

Англійське видання Daily Mirror: "Ніхто не міг передбачити автора переможного гола Португалії у фіналі Євро, а вже найбільше здивувалися вболівальники "Суонсі". Едер перейшов в клуб з Південного Уельсу минулого літа за 5 мільйонів фунтів і залишив його вже в січні, не забивши жодного м'яча в 13 матчах. Однак у найважливішій грі кар'єри він вписав своє ім'я в історію португальського футболу.

Хорватська Večernji list: "Божевільна португальська ніч в Парижі: Португалія засмутила Францію і без Роналду".

Повʼязані теми:

Наступна публікація