"Потрапляєш до Неаполя - можеш померти". Український фанат розповів подробиці нападу  перед матчем Ліги чемпіонів

"Потрапляєш до Неаполя - можеш померти". Український фанат розповів подробиці нападу перед матчем Ліги чемпіонів

"Потрапляєш до Неаполя - можеш померти". Український фанат розповів подробиці нападу  перед матчем Ліги чемпіонів

Хлопець повідав, що на нього і товаришів напили четверо людей у масках.

Неаполь - це місто, в якому не завжди діють закони. Тому тут потрібно бути обережним завжди, а надто українським уболівальникам у день гри "Наполі" - "Динамо", йдеться у сюжеті "Профутболу" на каналі 2+2.

Після конфлікту у Києві тіфозі "Наполі" заявили, що будуть мститися, бити і різати усіх, хто пов'язаний з Україною. І не важливо кого- уболівальників, журналістів, а можливо і простих українських заробітчан.

А ось один із тих українців, кому не пощастило потрапити під гарячу неаполітанську руку.

"Сюди (показує лоб - ред.) отримав каскою. Отримав битою по ребрах і сюди от покотився. Голова нормально? Нормально.

Ми квитки забирали, відійшли 50 метрів від готелю. І саме, як ми хотіли заходити у метрополітано, на нас напали 4 чоловіки. В масках. Я так зрозумів - неаполітанці з битами. Це все було три секунди. Нам місцева поліція сказала зробити заяву. Ми не захотіли.

Дуже сильно чекали на українців, і можна сказати багато хто і з наших зливає інформацію, де наші проживають. Багато наших українців за них вболівають, ходять на їхні сектори.

Чим особливі неаполітанські фанати? Потрапляєш до Неаполя - можеш померти. У всій Італії це спокійно проходить, в Неаполі - не так. В Неаполі кожен має з собою ніж. Один з третього може мати пістолет. Головне їх не провокувати", - розповів уболівальник Юрій.

У Неаполі було кілька нападів на українців. Одна людина навіть отримала ножове поранення, але це не завадило їй потрапити на стадіон. На відміну від ультрас "Динамо", яких було затримано італійською поліцією за кілька кілометрів до міста. Близько сотні українців провели вечір, а потім і ніч з поліцією і футбол не побачили. Італійці мотивували це тим, що вони були "озброєні димовими шашками, камінням, капами та ножами. А також неналежно себе поводили на залізничному вокзалі".

Неаполітанська поліція створила особливі заходи безпеки. Для українців було організовано місце збору поблизу місцевого порту за три години до матчу.

На підготовлених поліцією автобусах українців повезли на стадіон "Сан-Пауло" через об'їздну дорогу. Інакше гру вони ризикували не побачити.

Команді Сергія Реброва потрібно було лише перемагати для того, щоб претендувати на шанси продовжити виступи у єврокубках. Але "Динамо" зіграло у суху нічию і залишилося без євровесни.

Криваві сутички між уболівальниками й виліт з єврокубків: чим запам’ятався матч Наполі - Динамо

Криваві сутички між уболівальниками й виліт з єврокубків: чим запам’ятався матч Наполі - Динамо

Повʼязані теми:

Наступна публікація