Повний нуль. Підсумки виступу збірної України на Євро-2016 у цифрах

Повний нуль. Підсумки виступу збірної України на Євро-2016 у цифрах

Фото: Reuters

Синьо-жовті не змогли здобути на Євро-2016 жодного очка.

У вівторок, 21 червня, збірна України поразкою полякам безславно завершила свій виступ на Євро-2016. ТСН.ua зібрав всю ключову статистику Синьо-жовтих за підсумками трьох матчів на цьому турнірі.

За три поєдинки групового етапу збірна України не забила жодного гола і за цим показником увійшла в трійку найгірших збірних першості поряд з Туреччиною і Австрією. Але у двох останніх ще є шанс провести свої дебютні голи у третьому турі, який у них залишився в запасі.

Голи

В пасиві збірної України п'ять пропущених м'ячів. По два голи підопічні Михайла Фоменка пропустили в першому і другому турах від Німеччини і Північної Ірландії. П'ятий гол українці отримали у свої ворота в третьому поєдинку від поляків.

Забито: 0

Пропущено: 5

Удари

За весь турнір Синьо-жовті завдали по воротах суперників 43 удари і лише 13 з них припали в площину воріт, ще шість були заблоковані захистом. Так, у поєдинку з Німеччиною українці завдали три точні удари при двох промахах і двох заблокованих. У матчі з північноірландцями підопічні Фоменко п'ять разів влучали у площину воріт, вісім разів били повз і ще чотири спроби були заблоковані. По воротах Лукаша Фабіанскі в останньому матчі українці влучили п'ять разів, стільки ж ударів захист поляків заблокував. Ще дев'ять ударів - "в молоко".

Зазначимо, що на момент написання матеріалу (шість матчів до кінця групового етапу), Україна увійшла до п'ятірки команд, які били у бік воріт частіше інших. Попереду розташувалися Англія (65), Німеччина (59), Португалія (50) і Франція (48).

Усього: 43

В площину: 13

Повз: 19

Заблоковані: 11

Атаки

За весь турнір підопічні Михайла Фоменка провели 124 атаки (в середньому трохи більше 41 за матч), які фахівці УЄФА віднесли до категорії небезпечних: 24-и у протистоянні з Німеччиною, 46 проти північноірландців і 54 у поєдинку з поляками.

Володіння

Загалом у трьох матчах Євро-2016 підопічні Михайла Фоменка у середньому володіли м'ячем трохи більше 55% ігрового часу. У першому турі, проти Німеччини, цей показник склав 37%. У двох наступних поєдинках суперники віддали ініціативу українцям. Проти північноірландців "синьо-жовті" володіли м'ячем 66% ігрового часу, а проти Польщі – 63%.

Жовті картки

За весь турнір українці заробили п'ять жовтих карток. Проти німців "відзначився" Євген Коноплянка, в матчі з північноірландцями попередження у свій пасив занесли Євген Селезньов і Сергій Сидорчук.

В останньому матчі з поляками "гірчичники" на рахунку Руслана Ротаня і Олександра Кучера.



"Пробіг"

За весь турнір гравці збірної України подолали 335,1 км (111,7 км за матч).

Німеччина: 115,1 км

Північна Ірландія: 109,6 км

Польща 109,4 км

Сейви

За три поєдинки Євро-2016 суперники завдали 40 ударів по воротах збірної України, 13 з яких були в "молоко", а вісім - заблоковані. Голкіпер "синьо-жовтих" Андрій П'ятов здійснив 14 сейвів і за цим показником на момент написання матеріалу ділив друге місце ще з двома воротарями.

Паси

За три матчі Євро-2016 Україна віддала 1438 пасів, з яких 1143 досягли цілі (84%).

Німеччина

Паси: 288

Точні паси: 227

Точність: 79%


Північна Ірландія

Паси: 511

Точні паси: 443

Точність: 87%


Польща:

Паси: 546

Точні паси: 473

точність: 86%

Кутові

За весь турнір збірна України подала 17 корнерів. Примітно, що переважна більшість з них припала на матч з німцями – 12. У поєдинку з північноірландцями підопічні Фоменко подали лише два корнери, а з поляками – 3.

Від і до

На Євро-2016 лише шість гравців збірної України провели всі три матчи "від дзвінка до дзвінка" (загалом 280 хвилин): Андрій Пятов, Артем Федецький, Євген Хачеріді, Тарас Степаненко, Євген Коноплянка та Андрій Ярмоленко.

Менше всіх на полі з українців, яким взагалі довелося зіграти на Євро-2016, провів Анатолій Тимощук. Відповідно до статистики офіційного сайту УЄФА, ветеран і рекордсмен "синьо-жовтих" зіграв лише одну хвилину.

Додамо, що вихід Тимощука замість форварда Романа Зозулі на фінальні секунди програного матчу з поляками викликав обурення не тільки вболівальників, а й гравців збірної України.

Повʼязані теми:

Наступна публікація