Представляємо суперника "Шахтаря" у Лізі чемпіонів: зубасті "леви" з Більбао

Представляємо суперника "Шахтаря" у Лізі чемпіонів: зубасті "леви" з Більбао

Атлетик - Шахтар. 17 вересня. 21:45. / Фото: shakhtar.com

"Атлетик" Більбао лише вдруге гратиме в груповому турнірі Ліги чемпіонів.

У середу, 17 вересня, донецький "Шахтар" виходить на європейську авансцену, де в матчі 1-го туру групового етапу Ліги чемпіонів зіграє на виїзді проти "Атлетика" Більбао.

Проспорт вестиме онлайн-трансляцію матчу "Атлетик" - "Шахтар". Початок - 21:45.

Другий рік поспіль донеччани стартують у груповому етапі ЛЧ матчем проти баскського клубу.

Минулої осені "гірники" розпочинали європейський шлях поєдинком з "Реал Сосьєдад". Команда Мірчі Луческу тоді виграла з рахунком 2:0.

ЦІКАВІ ФАКТИ ПРОТИСТОЯННЯ

- Раніше команди не зустрічалися між собою. "Атлетик" лише вдруге потрапив до групового етапу турніру. Вперше це сталося давно - у сезоні-1998/99. Тоді баски набрали шість очок у групі і фінішували останніми.

- Український чемпіон проводив із представниками Іспанії 17 матчів на міжнародній арені. В них "гірники" 4 рази перемагали, стільки ж грали внічию та 9 разів зазнавали поразки.

- Свою першу перемогу в Іспанії "Шахтар" добув на груповій стадії в сезоні-2008/09, коли засмутив "Барселону" - 3:2.

Всього ж у виїзних матчах з іспанцями команда здобула дві перемоги при одній нічиїй і п'яти поразках.

- "Атлетик" носить прізвисько "леви", яке має цікаву легенду про християнського мученика святого Мамеса Каппадокійського.

Щоб змусити 16-річного хлопчину зректися християнської віри, його піддали тортурам. А потім засудили до смертної кари і кинули у рів із левами. За однією із версій, до нього спустився ангел, відлякував звірів і забрав Мамеса на небеса.

Крім того, стадіон басків має назву "Сан-Мамес".

- Свої зубки "леви" вже встигли показати у домашніх матчах поточного сезону. Спочатку баски з рахунком 3:0 розгромили "Наполі" у матчі-відповіді раунду плей-офф Ліги чемпіонів, а потім з таким же рахунком здолав "Леванте" у Примері.

ОСТАННІ МАТЧІ У НАЦІОНАЛЬНИХ ЧЕМПІОНАТАХ

Минулими вихідними "Шахтар" здобув шосту поспіль перемогу у чемпіонаті України. "Гірники" в Одесі виграли матч із "Чорноморцем" 2:0.

У свою чергу "Атлетик" на "Камп-Ноу" поступився "Барселоні" - 0:2.

Повʼязані теми:

Наступна публікація