Американські ЗМІ звинуватили Путіна у причетності до допінгового скандалу

Американські ЗМІ звинуватили Путіна у причетності до допінгового скандалу

АP написала про можливу причетність Путіна до допінгових махінацій російських атлетів. / Фото: Reuters

Президент РФ підозрюється у сприянні приховування "позитивних" допінг-проб російських спортсменів.

Президент Росії Володимир Путін міг сприяти допінговим махінаціям російських спортсменів.

Авторитетне американське агентство "Associated Press" опублікувало другу частину доповіді WADA про допінг-скандал у російській легкій атлетиці. Як наголошується в документі, Путін міг вплинути на ситуацію з приховуванням позитивних допінг-проб атлетів РФ.

За даними АР, автор доповіді – Дік Паунд – каже, що юрист міжнародної асоціації легкої атлетики (IAAF) Хав Робертс свого часу передав тодішньому голові асоціації Ламіне Діаку дані про дев'ять випадків вживання російськими спортсменами допінгу.

Після цього, як стверджується, Діак на зустрічі з Робертсом сказав йому, що "перебуває у важкій ситуації, вирішити яку може тільки президент Росії Путін, з яким він пов'язаний дружбою".

Сам Діак у листопаді 2015 року був заарештований за приховування вживання допінгу російськими спортсменами. За даними правоохоронних органів, він отримав 1 мільярд євро хабаря від всеросійської федерації легкої атлетики.

AP пише, що ніхто з тих дев'яти спортсменів не брав участь у чемпіонаті світу з легкої атлетики, що пройшов у Москві в 2013 році, проте випадки застосування допінгу не розслідувалися. Відзначається, що Робертс подав у відставку в січні 2014 року.

Нагадаємо, в листопаді легкоатлетів з Росії дискваліфікували від Олімпіади-2016 та усіх міжнародних турнірів.

Повʼязані теми:

Наступна публікація