Путін заявив про відсторонення від посад згаданих у доповіді WADA чиновників

Путін заявив про відсторонення від посад згаданих у доповіді WADA чиновників

Фото: Reuters

При цьому російський президент вважає, що проти спортсменів його країни розгорнута кампанія з дискредитації.

Російський президент Володимир Путін зробив заяву з приводу доповіді Всесвітнього антидопінгового агентства (WADA), в якій ідеться про те, що влада Росії систематично покривала вживання допінгу своїми спортсменами під час Олімпіади в Сочі 2014 року.

За словами Путіна, всі чиновники, які були згадані в цій доповіді, будуть відсторонені від своїх посад до повного завершення розслідування, йдеться в заяві Кремля.

Президент РФ попросив Комісію WADA надати російським правоохоронцям "більш повну, об'єктивну, засновану на фактах інформацію", щоб слідство могло прийняти остаточне рішення про відповідальність замішаних у скандалі чиновників.

При цьому Путін вважає, що проти російських спортсменів йде компанія по дискредитації. Він зазначає, що звинувачення на адресу спортсменів його країни побудовані на свідченнях однієї людини. За його словами, це людина зі скандальною репутацією, проти якої в Росії порушувалася кримінальна справа за порушення антидопінгового законодавства.

Російський президент також заявив, що нещодавно Американське антидопінгове агентство (ЮСАДА) і ще кілька структур перед доповіддю WADA закликали до усунення всієї російської команди від Олімпіади в Ріо.

"Складається враження, що експерти ЮСАДА як мінімум мали доступ до неопублікованої доповіді, а може, й самі задавали тон і зміст. В такому випадку, знову національна структура однієї держави диктує свою волю всій спортивній світовій спільноті", - заявив Путін.

Нагадаємо, телеканал в США показав скандальний фільм про вживання допінгу російськими спортсменами під час Олімпіади-2014, яка проводилася в Сочі. Відповідну інформацію щодо вживання допінгу спортсменами в РФ надав екс-співробітник Російського антидопінгового агентства (РУСАДА) Віталій Степанов. Зокрема, він заявив, що всі позитивні допінг-проби просто зникали. У цьому Степанов звинувачує главу лабораторії антидопінгового агенства Григорія Радченкова, якого пізніше звільнили і надали притулок у США. Покривали позитивні допінг-проби також і співробітники ФСБ.

18 липня WADA опублікувало доповідь, в якій ідеться про те, що влада Росії систематично покривала вживання допінгу своїми спортсменами під час Олімпіади в Сочі 2014 року. Також в заміні проб російських спортсменів на "чисті" брали участь співробітники ФСБ.

Всесвітнє антидопінгове агентство закликало усунути російських спортсменів від всіх міжнародних турнірів, в тому числі і Олімпіаді-2016. Офіційний представник WADA Бен Ніколс заявив, що заборона має діяти до "зміни культури".

Міжнародний Олімпійський комітет має вирішити, чи допускати спортсменів із Росії до ігор

Міжнародний Олімпійський комітет має вирішити, чи допускати спортсменів із Росії до ігор

Повʼязані теми:

Наступна публікація