Рамос заявив, що у "Дніпра" багато очок забрали судді

Рамос заявив, що у "Дніпра" багато очок забрали судді

Хуанде Рамос підбив підсумки сезону / Фото: fcdnipro.ua

Хуанде розповів про упереджене суддівство в іграх за участю "Дніпра" і заявив, що всю систему арбітражу в Україні треба міняти.

Керманич дніпропетровського "Дніпра" Хуанде Рамос підбиваючи підсумки сезону, заявив, що "Дніпро" настраждався від несправедливого суддівства.

— У деяких матчах, в яких ми не набирали очок, все могло бути інакше. Звичайно, я кажу про те, що могло статися теоретично, якби не певні рішення, які вплинули на результат.

— Ви маєте на увазі рішення арбітрів?
— Так. Мене вкрай здивувало, що таке може відбуватися в сучасному футболі. Упереджене суддівське трактування ігрових епізодів змушує відходити в тінь український футбол. І якщо він хоче бути шанованим у Європі, то всю систему арбітражу слід міняти. Бо з таким суддівством українському футболу не світить повага.

— Власник вашого клубу Ігор Коломойський недавно сказав, що за 20 турів у "Дніпра" судді відібрали 12-14 очок
— Повністю з ним згоден. Те, що ми багато постраждали від рішень арбітрів, мабуть, ясно кожному кваліфікованому фахівцю.

— Перепрошую, але ж є й інші причини не надто вдалих результатів. Наприклад, багато очок "Дніпро" втратив у кінцівках матчів. Чи не здається вам, пане Рамосе, що голи на останніх хвилинах пов'язані з відсутністю зібраності та, відповідно, класу?
— У футболі буває достатньо ситуацій, які дуже складно пояснити за логікою. Наприклад: як може гравець упродовж дев"яноста хвилин діяти на високому рівні, а на 91-й розслабитися і припуститися дитячої помилки? Як це пояснити? Якщо у когось панацея, як цього уникнути, я був би вдячний за пораду.

— Пане Рамосе, а чому на кожну гру "Дніпро" виходив оновленим складом? Так зрозумів, що не визначилися з номінальною основою…
— У нашій обоймі 24-25 виконавців, тому склад на кожен матч ми підбирали, відштовхуючись від того, з яким суперником доводилося нам грати. А ще враховувалося, в якому ігровому й фізичному стані на той момент перебуває той чи інший виконавець. Ось і все.

— Ігор Коломойський сказав, що особисто вашою роботою він задоволений. А ви собою задоволені?
— Якщо власник оцінив роботу тренерського штабу саме так, отже з керівництвом клубу ми рухаємося в одному напрямку.

— А що ви можете сказати тим людям, які впродовж сезону вимагали вашої відставки?
— Я з повагою ставлюся до будь-якої думки. У тренера така робота. Він постійно на першому плані й будь-хто може висловлювати думку про його роботу. Критику потрібно сприймати нормально. І я її сприймаю як належне.

— Якої тактичної схеми буде дотримуватися "Дніпро" в новому році?
— Залежно від того, як розвивався матч, ми використовували дві схеми: 4-3-3 і 4-4-2. Гадаю, від них ми не відійдемо.

— Що потрібно виправити, аби "Дніпро" включився в боротьбу за золото української прем"єр-ліги?
— О, багато що (усміхається). Побудувати команду за один день неможливо. Наш рух уперед повинен бути поступальним. І, гадаю, нам не слід поспішати. Але й тривалих пауз слід уникати: ми повинні розвиватися паралельно з усіма інфраструктурами клубу. Потрібно поліпшувати команду з кожним роком, підсилювати склад. Гравцям треба навчитися перемагати, обов'язково бути впевненими в тому, що вони просто не можуть програвати, бо — сильніші. Вони повинні виходити на поле, щоб диктувати свої умови. І не так важливо, обороняємося ми чи атакуємо.

Читайте також:

"Дніпро" попрощався з чеським футболістом

Міжсезоння українських клубів: від Трускавця до Еміратів

Коломойський: в Україні немає ніякої Прем'єр-ліги

Коломойський: у "Дніпра" забрали мінімум 12-14 очок

Повʼязані теми:

Наступна публікація