Реал - Атлетіко. Анонс фінальної битви за Лігу чемпіонів

Реал - Атлетіко. Анонс фінальної битви за Лігу чемпіонів

Фото: Reuters

Мадридське дербі у фіналі головного єврокубка відбудеться вдруге за останні три роки.

В Мілані на стадіоні "Сан-Сіро" титул Ліги чемпіонів оскаржать мадридські "Реал" і "Атлетіко".

Два роки тому команди зустрічалися у фіналі в Лісабоні - це був перший випадок, коли трофей розігрували клуби з одного міста.

Тоді Королівський клуб переміг з рахунком 4:1, хоча спершу "Атлетіко" вів 1:0.

Це вже четверта дуель суперників на європейській арені.

Фото: Reuters

Для "Реала" це 14-й фінал в головному єврокубку. Для "Атлетіко" - третій.

Цікаво, що в разі перемоги в Мілані "Атлетіко" стане 23-м клубом, який завоював Кубок чемпіонів. Турнір може знайти нового чемпіона вперше з моменту тріумфу "Челсі" в мюнхенському фіналі 2012 року.

Статистика "Королівського клубу" в цій Лізі чемпіонів: В9 Н2 П1 ЗГ 27 ПГ 5. Єдиної поразки команда Зінедіна Зідана зазнала у першому чвертьфінальному матчі, поступившись "Вольфсбургу" на його полі. В десяти іграх "Реал" не пропускав.

У поточній Лізі чемпіонів "Атлетіко" здобув шість перемог при трьох нічиїх і трьох поразках. На стадії плей-оф "індіанці" не вигравали за межами "Вісенте Кальдерон".

Кубок чемпіонів на "Сан-Сіро" / Фото: Reuters

Цитати

"Мені подобається нести 113 історії на своїх плечах. Мені подобається тиск. Мене влаштує тільки перемога".

Дієго Сімеоне

"Насамперед, ми повинні уважно грати в обороні, особливо коли м'яч у суперника. У нас є свої козирі в атаці. Що найголовніше? Ми повинні бігти. Бігти, бігти і ще раз бігти!"

Зінедін Зідан

Цікаво, що Кріштіану Роналду може стати першим футболістом, який забив у трьох фіналах Ліги чемпіонів. У 2008 році він відзначився у вирішальному матчі за "Манчестер Юнайтед", а в 2014-м - за "Реал". Крім португальця, забити в двох різних фіналах вдавалося лише трьом гравцям - Раулю Гонсалесу (2000, 2002), Самюель Ето'о (2006, 2009) і Ліонелю Мессі (2009, 2011).

Крім того, Роналду забив 16 м'ячів в поточному розіграші турніру. Ще один гол - і форвард повторить власний рекорд результативності, встановлений в сезоні 2013/14.

Повʼязані теми:

Наступна публікація