"Реал" закрив рота Платіні: перша людина у європейському футболі має бути нейтральною

"Реал" закрив рота Платіні: перша людина у європейському футболі має бути нейтральною

Платіні постійно наголошує, що ЗМ має отримати чемпіон світу / Фото: Reuters

Клуб відреагував на заяву Платні про майбутнього володаря Золотого м'яча.

Мадридський "Реал" офіційно попросив боса УЄФА Мішеля Платіні дотримуватися нейтралітету у питанні вручення Золотого м'яча-2014.

Клуб у своїй заяві розкритикував футбольного чиновника, який вдруге наголосив, що Золотий м'яч має отримати переможець чемпіонату світу у Бразилії.

"Перша людина в європейському футболі повинна дотримуватися нейтралітету", - йдеться у заяві "Королівського клубу".

Крім того, у клубі наголосили, що "Золотий м'яч" - це нагорода, за індивідуальні досягнення спортсмена, а не колективні. Щороку її отримує найкращий футболіст світу.

"І щоб зберегти престижність цієї премії, ті, хто голосують повинні керуватися саме цим.

Ми вважаємо, що Кріштіану Роналду без сумніву став найкращим футболістом в історії. Він став переможцем Ліги чемпіонів, став володарем "Золотої бутси", забив найбільше голів у Лізі чемпіонів сезону-2013/14, Кубку Іспанії та чемпіонаті Іспанії.

У цьому сезоні він завоював Суперкубок УЄФА, відзначившись двома голами, і забив 20 м'ячів в 12 перших турах Примери. Все це підтверджує чудову форму, в якій знаходиться футболіст, і він заслуговує як ніколи отримати "Золотий м'яч", - переконані у "Реалі".

1 грудня ФІФА оголосить трійку головних претендентів на нагороду. А вручення відбудеться 12 січня 2015 року під час церемонії в Цюриху.

Нагадаємо, Фоменко зізнався, чому віддав би Роналду Золотий м'яч-2014.

Повʼязані теми:

Наступна публікація