Ребров: футболістам "Динамо" потрібна підтримка

Ребров: футболістам "Динамо" потрібна підтримка

Фото: ФК Динамо Київ

Головний тренер київського "Динамо" розповів про критику та спад команди.

У першому повному сезоні Сергія Реброва команда жодного разу не програла в чемпіонаті. У наступному - були дві поразки. А за вісім турів нинішнього чемпіонату команда уже встигла програти "Ворсклі" та "Зорі".

У вересні "Динамо" не могло виграти у чотирьох матчах, враховуючи поєдинок із "Наполі". Цього було достатньо, щоб команду почали критикувати за результати, так і за якість гри.

"Звернули увагу, на теоретичних заняттях і в тренуваннях внесли зміни для того, щоб... була команда. Я вважаю, що у нас зібрані хороші футболісти високого рівня. Для того, щоб це була команда, вона повинна бути єдиним цілим. Напевно, на це наголошували.

Я бачу, що зараз є зміни, сподіваюся, що вони будуть також позитивно йти і далі. Ніхто про це не знає. Але і самі хлопці повинні розуміти те, що ми зараз зробили - це перший крок, щоб вийти зі стану, в якому ми були 2-3 тижні тому. Далі потрібно ще більше працювати", - розповів Ребров в інтерв'ю "Профутболу" на каналі 2+2.

Після важкого старту, коли перемоги здобувалися з величезними труднощами, "Динамо" в останніх матчах зуміло покращити гру. Тренерський штаб провів багато аналітичної роботи, аби розібратись у таких контрастних виступах команди.

"При чому найважливіший показник, що збільшуються показники у другому таймі. Видно, що навіть коли команда виграє 1:0, вона йде вперед, намагається забити м'яч. Так, є помилки, ми всі не роботи, ми намагаємося все робити. Ми звертаємо увагу хлопців на помилки, але в останніх іграх видно що інтенсивність збільшується", - продовжує тренер.

Футбольна команда - неначе живий організм. Потрібно постійно стежити за чистотою, здоров'ям і середньою температурою. Будь-який дружній колектив після перших проблем та невдалих серій може перетворитись на зграю егоїстів, або через негативну інформацію закритися у собі.

"У деяких моментах їх потрібно підтримати. Не тільки тренеру і тренерському штабу, а й журналістам і каналам, деякі з них ставляться вкрай негативно до самим гравців і команди "Динамо" Київ", - каже Ребров.

Сила та відвага проявляються лише під час випробувань і в моменти, коли ти виходиш із зони комфорту. Ребров у нинішньому сезоні вдався до непростих змін. Олександр Шовковський тепер запасний голкіпер, а Олег Гусєв не потрапляє до заявки. Напевно сьогодні жоден гравець не має гарантованого місця в складі.

"Набагато важче пояснювати футболістам, які не потрапили в основний склад чи, ще гірше, в 18. Тому що не завжди ті футболісти, які з нами тренуються потрапляють в 18. Тут дуже важко пояснити. Я вважаю, що в роботі тренера єдиним критерієм повинна бути гра, тренування, і не просто, ось я бачу, що ти в тренуванні щось не зробив, а є цифри, є статистика.

Ми ведемо її в кожному тренуванні, знімаємо на відео кожне тренування, і якщо в футболіста є питання "чому?" - ми можемо показати, пояснити. Інакше за своїм баченням, ось я побачив ти в тренуванні або грі недобігав ... є статистика, показуємо і пояснюємо. Я сподіваюся, хлопці це розуміють і працюють далі. Тільки один шлях є назад - ще більше працювати і показувати тренеру, що ти хочеш грати в цій команді", - підсумував Ребров.

Повʼязані теми:

Наступна публікація