Роналду і "Лестер Сіті" потрапили до Книги рекордів Гіннесса

Роналду і "Лестер Сіті" потрапили до Книги рекордів Гіннесса

Фото: Reuters

Сім спортсменів та один футбольний клуб стали рекордсменами.

Стали відомі люди спорту, які потрапили до Книги рекордів Гіннесса 2017-го року. Серед них - Кріштіану Роналду та англійський "Лестер Сіті".

За підсумками минулого сезону "Лестер" вперше в своїй історії став чемпіоном Англії, при цьому в попередньому сезоні "лисиці" посіли 14-е місце. За такий швидкий "зліт" в англійській прем'єр-лізі "Лестер" і потрапив до числа рекордсменів.

Роналду став рекордсменом за рахунок найбільшої кількості підписників серед всіх спортсменів в Twitter. Станом на 7 жовтня на португальця були підписані 47 мільйонів 262 тисячі 909 осіб.

Крім того, Петр Чех став рекордсменом за кількістю "сухих" матчів у кар'єрі в чемпіонаті Англії - чеський голкіпер 181 раз залишав свої ворота у недоторканності.

Новак Джокович поставив рекорд за сумою призових за один сезон. Сербський тенісист виграв 21 мільйон 646 тисяч 145 доларів.

Серена Вільямс вигравала турніри серії "Великого шолома" з 1999 до 2016 року, що є рекордом тривалості між першим і останнім (на момент включення до числа рекордсменів) титулами.

Футболіст "Евертона" Гарет Баррі, який почав кар'єру в 17 років, і виходив у стартовому складі рекордні для англійської Прем'єр-ліги 580 разів.

Голландський пілот команди "Формули-1" "Ред Булл" Макс Ферстаппен. У травні він став переможцем п'ятого етапу сезону-2016 - Гран-прі Іспанії - в першій же гонці за команду "Ред Булл", ставши наймолодшим переможцем Гран-прі. На момент перемоги голландцю було 18 років і 228 днів.

Рекордсменкою також стала американка Холлі Холм, яка виступає в Абсолютному бійцівському чемпіонаті (UFC) і завоювала одразу два титули чемпіона світу - в боксі (у 2006 році за версією WBA) і змішаних єдиноборствах (2015), чого раніше нікому не вдавалося.

Повʼязані теми:

Наступна публікація