Росія стала чемпіоном світу з підробки сечі - реакція соцмереж на доповідь WADA

Росія стала чемпіоном світу з підробки сечі - реакція соцмереж на доповідь WADA

Фото: thesun.co.uk

Навальний зазначив, що Кремль не сперечається з доповіддю, але політизує тему.

Соціальні мережі бурхливо відреагували на доповідь Всесвітнього антидопінгового агентства (WADA) про російських спортсменів і заяву президента Росії Володимира Путіна з цього приводу.

WADA визнало російських спортсменів винними у застосуванні допінгу під час Олімпіади в Сочі-2014 і заявило, що в цьому допомагала ФСБ, яка підміняла проби сечі на "чисті".

Путін пообіцяв усунути від своїх посад чиновників, які згадані в доповіді. Але разом з тим заявив, що допінгові скандали стали "інструментом геополітичної боротьби" і, на його думку, на WADA може тиснути США.

Російський опозиціонер Олексій Навальний написав, що Кремль не сперечається з доповіддю WADA, але сильно політизує тему.

Більшість юзерів жартують з приводу того, як співробітники ФСБ міняли проби сечі. Зокрема, відомий український блогер Роман Шрайк написав: "Росія стала чемпіоном світу з підробки сечі".

Всесвітня антидопінгова агенція винесла рішення по справі російських спортсменів

Всесвітня антидопінгова агенція винесла рішення по справі російських спортсменів

Нагадаємо, телеканал в США показав скандальний фільм про вживання допінгу російськими спортсменами під час Олімпіади-2014, яка проводилася в Сочі. Відповідну інформацію щодо вживання допінгу спортсменами в РФ надав екс-співробітник Російського антидопінгового агентства (РУСАДА) Віталій Степанов. Зокрема, він заявив, що всі позитивні допінг-проби просто зникали. У цьому Степанов звинувачує главу лабораторії антидопінгового агенства Григорія Радченкова, якого пізніше звільнили і надали притулок у США. Покривали позитивні допінг-проби також і співробітники ФСБ.

18 липня WADA опублікувало доповідь, в якій ідеться про те, що влада Росії систематично покривала вживання допінгу своїми спортсменами під час Олімпіади в Сочі 2014 року. Також в заміні проб російських спортсменів на "чисті" брали участь співробітники ФСБ.

Всесвітнє антидопінгове агентство закликало усунути російських спортсменів від всіх міжнародних турнірів, в тому числі і Олімпіаді-2016. Офіційний представник WADA Бен Ніколс заявив, що заборона має діяти до "зміни культури".

Повʼязані теми:

Наступна публікація