Росія втратила етапи Кубка світу з біатлону і ковзанярського спорту

Росія втратила етапи Кубка світу з біатлону і ковзанярського спорту

Фото: Reuters

Розслідування за підозрою у вживанні допінгу розпочаті відносно майже 30 російських біатлоністів.

Росія втратила право проведення етапу Кубка світу з біатлону, який повинен був пройти у 2017 році в Тюмені, а також етапу Кубка світу з ковзанярського спорту в Челябінську. Про це стало відомо ввечері четвер, 22 грудня.

Міжнародний союз біатлоністів (IBU) оголосив, що етап Кубка світу в Тюмені буде перенесений в іншу країну. При цьому формально ця організація не приймала рішення про позбавлення РФ права проведення цих змагань. У повідомленні вказується, що Союз біатлоністів Росії (СБР) лише повідомив IBU, що самостійно прийняв рішення не проводити етап Кубка світу.

Крім того, Міжнародний союз біатлоністів також вирішив "відкрити розслідування проти СБР та 29 інших спортсменів, мова про яких йде у другій частині доповіді Макларена і які не пов'язані з Олімпіадою в Сочі".

В повідомленні на сайті IBU йдеться, що стосовно двох спортсменів вже відкрито дисциплінарну справу. На час розгляду цієї справи вони усунуті від змагань. Імена цих спортсменів в прес-релізі не наводяться.

Крім того, Союз відкрив офіційне розслідування відносно Союзу біатлоністів Росії і 29 входять в нього спортсменів. У повідомленні уточнюється, що це розслідування не має відношення до Олімпійських ігор у Сочі.

Одночасно 22 грудня Міжнародний союз ковзанярів (ISU) прийняв рішення перенести заключний етап Кубка світу з ковзанярського спорту, який повинен був відбутися з 10 по 12 березня 2017 року в Челябінську. Організація прислухалася до рекомендацій Міжнародного олімпійського комітету (МОК) після доповіді незалежної комісії Всесвітнього антидопінгового агентства (WADA).

На початку грудня МОК оголосив, що продовжив щодо Росії санкції, які стосуються проведення в країні міжнародних спортивних змагань, до подальших повідомлень. Ці санкції були введені після доповіді незалежної комісії WADA під егідою Макларена.

Нагадаємо, Міжнародна федерація бобслею та скелетону (IBSF) вирішила перенести Чемпіонат світу 2017 року з бобслею з Сочі до Німеччини.

Рішення IBSF було прийняте на тлі грандіозного допінгового скандалу за участі російських спортсменів. У минулу п'ятницю спеціальний слідчий WADA, Річард Макларен, представив звіт, у якому зазначається, що багато атлетів з РФ вживали заборонені препарати, а влада країни покривала їх. 

Понад тисяча російських спортсменів напряму причетні до маніпуляцій з допінгом

Понад тисяча російських спортсменів напряму причетні до маніпуляцій з допінгом

Повʼязані теми:

Наступна публікація