Російські букмекерські синдикати "купували" топові тенісні матчі – ЗМІ

Російські букмекерські синдикати "купували" топові тенісні матчі – ЗМІ

Рафаель Надаль та Новак Джокович - топові тенісисти світу. / Фото: Reuters

В світовому тенісі розгортається скандал.

Перед стартом першого в сезоні турніру "Великого шолома" Australian Open тенісний світ вразила інформаційна бомба.

Як стверджують одразу кілька авторитетних європейських ЗМІ, в розпорядження журналістів потрапили результати розслідування розпочатого в АТР ще у 2007 році.

Повідомляється, що ці документи свідчать про діяльність гральних синдикатів на території Росії, а також в Італії (на півночі країни і на Сицилії), які "заробили сотні тисяч фунтів стерлінгів на ставках матчі, які, як вважають слідчі, були договірними".

При тому, три з цих матчів відбулися під час Вімблдонського турніру. У загальній складності ще у 2008 році, в результаті секретного розслідування були названі імена 28 тенісистів, причетних до договірних матчів, проте їхня діяльність не була розслідувана далі, і до них не було вжито жодних заходів.

В BBC вже заявили, що володіють іменами гравців, які потрапили під підозру, однак вирішили не розголошувати їх на тій підставі, що поки їхня вина не доведена.

Нагадаємо, восени 2015-го спортивний світ також сколихнув допінговий скандал в легкій атлетиці, в якому головними дійовими особами стали росіяни.

Повʼязані теми:

Наступна публікація