Російського бійця-скандаліста Ємельяненка посадили на 4,5 роки

Російського бійця-скандаліста Ємельяненка посадили на 4,5 роки

Ємельяненка засудили до 4,5 років в'язниці / Фото: sovsport.ru

Суд визнав його винним у скоєнні насильницьких дій сексуального характеру та викраденні паспорта потерпілої.

Скандального російського бійця змішаних єдиноборств Олександра Ємельяненка засуджено до 4,5 років позбавлення волі.

Суд визнав його винним у скоєнні насильницьких дій сексуального характеру та викраденні паспорта потерпілої.

Покарання він буде відбувати в колонії загального режиму. Також Ємельяненка оштрафовано на 50 тисяч рублів.

У зв'язку з тим, що судовий процес відбувся за закритому режимі, 19 травня суддя оголосив лише резолютивну частину вироку.

Ємельяненка звинувачували за ч. 1 ст. 132, ч. 2 ст. 325, ч. 2 ст. 230 КК РФ ("вчинення насильницьких дій сексуального характеру", "викрадення паспорта" і "схиляння до вживання наркотичних засобів або психотропних речовин"). Свою вину він не визнав.

За версією слідства, в ніч на 3 березня 2014 року в квартирі у Москві Ємельяненко згвалтував Поліну Степанову, яка прибирала його квартиру.

Також під загрозою сили він схилив потерпілу до вживання невстановлених наркотиків, після чого викрав її паспорт. Затримали його 9 травня в Тамбові після того, як він потрапив у ДТП.

У ході дебатів сторін держзвинувачення просило засудити його до 5 років ув'язнення і штрафу в 60 тисяч рублів. При цьому прокурор відмовилася від обвинувачення Ємельяненко в частині "схиляння до вживання наркотичних засобів або психотропних речовин", пославшись на негативні результати експертизи.

Нагадаємо, Ємельяненко не вперше потрапляє до скандалу насильницького характеру. Раніше його звинувачували у зґвалтуванні та утриманні в себе вдома двох дівчат.

Повʼязані теми:

Наступна публікація