Російського боксера-призера Олімпіади-2016 звинуватили у вживанні допінгу

Російського боксера-призера Олімпіади-2016 звинуватили у вживанні допінгу

Фото: Reuters

Загалом у списку 25 спортсменів, які нібито вживали заборонені речовини.

Хакерська група Fancy Bear, яка зламала базу Всесвітнього антидопінгового агентства (WADA), опублікувала нову порцію документів про спортсменів.

У них згадуються атлети восьми країн, серед них і Росія.

Російський боксер Михайло Алоян виграв срібло Олімпійських ігор у Ріо у ваговій категорії до 52 кг. Після бою, що відбувся 21 серпня, він здав допінг-пробу. У пробі А знайшли заборонену речовину туаміногептан.

Сам боксер спростовує вживання допінгу.

Серед решти країн - США, Велика Британія, Данія, Польща, Чехія, Румунія, Німеччина.

До списку потрапили такі відомі спортсмени: американка Мішель Картер, чемпіонка Ріо 2016 в штовханні ядра, чеська тенісистка Петра Квітова, легендарні велогонщики з Британії Кріс Фрум (багаторазовий переможець Тур-де-Франс) і сер Бредлі Віггінс (золото Ріо в командному переслідуванні, перемога в Тур-де -Франс та ін.).

Нагадаємо, 18 липня Всесвітня антидопінгова організація (ВАДА) опублікувала доповідь, в якій говориться про те, що влада Росії систематично покривала вживання допінгу своїми спортсменами під час Олімпіади в Сочі 2014 року.

В підміні банок з сечею, де були сліди допінгу, на "чисті" екземпляри брали участь співробітники ФСБ.

Проте, незважаючи на скандал, МОК не став усувати всю збірну Росії від Олімпійських ігор.

Водночас Міжнародний паралімпійський комітет дискваліфікував всіх російських спортсменів. 23 серпня Спортивний арбітражний суд відхилив апеляцію російської сторони.

Повʼязані теми:

Наступна публікація