Ротань впевнений, що Україна дасть бій німецькій "машині"

Ротань впевнений, що Україна дасть бій німецькій "машині"

Руслан Ротань / Фото: football.sumy.ua

Руслан Ротань прагне, щоб збірна України зробила футбольне відкриття НСК "Олімпійського" справжнім святом для вболівальників.

Півзахисник збірної України та дніпропетровського "Дніпра" Руслан Ротань поділився своїми очікуваннями від майбутнього матчу Україна – Німеччина, який відбудеться 11 листопада на НСК "Олімпійський".

- Вас не турбує, що нашій збірній в такий непростий період становлення належить зіграти з таким сильним суперником?
- Навіть навпаки - буде цікаво перевірити свої сили. Адже не секрет, що команда Німеччини - є одна з найміцніших і входить до числа фаворитів Євро-2012. Я б назвав цю збірну командою-машиною - молоді, але в той же час досвідчені гравці представляють собою злагоджений механізм. Серед особливостей німецького футболу варто виділити дисципліну та організованість – у німецької дружини є як надійна оборона, так і швидкісні, небезпечні форварди. Саме за рахунок цих якостей команда здатна обіграти будь-якого суперника.

- Наскільки я розумію, єдиним мінусом збірної Німеччини на даний момент є відсутність травмованого Бастіана Швайнштайгера?
- Можна і так сказати. Втім, думаю, у розпорядженні Йоахіма Льова є футболісти, готові повноцінно замінити лідера - той же Мюллер може бути дуже небезпечний. Та й загалом, мені здається, Німеччина сильна саме командною грою.

- Знаєте, як 11 листопада зупинити німецьку машину?
- Перемога буде важлива для нас перш за все в психологічному плані. У той же час хотілося б порадувати наших уболівальників - все-таки футбольне відкриття головної арени майбутнього чемпіонату Європи має стати справжнім святом. Так, зараз у нас багато травмованих гравців, але впевнений, що ті хлопці, які зможуть вийти в п'ятницю на поле, зроблять все для досягнення результату. Думаю, нам це цілком під силу - навіть у поєдинку проти такого сильного суперника.

- Збірна Німеччини славиться забивними форвардами. У той же час оборона українського колективу, як і раніше далека від ідеалу.
- Не став би перекладати всю відповідальність на лінію оборони - на мій погляд, якщо команда пропускає голи, винні абсолютно всі футболісти. Думаю, нам потрібен ще якийсь час, щоб зігратися, і тоді все вийде.

- Чи можна назвати матч з Німеччиною свого роду моментом істини для нашої збірної? Адже до цього часу під керівництвом Олега Блохіна команда обігравала далеко не перші футбольні країни.
- Якщо ви про Болгарію з Естонією, то ці матчі принесли велику користь нашій збірній - психологічно стало набагато легше. Що ж до майбутнього протистояння з бундестім, то швидше назвав би цей матч товариською грою з підвищеною відповідальністю. Не кожен день надається можливість зіграти з таким міцним опонентом. Упевнений, ми готові дати бій європейському гранду.

Читайте також:

Буряк: проблеми зі складом мають згуртувати збірну України

Коноплянка мріє про перемогу над Німеччиною

Воронін: зустріч Україна - Росія стане матчем століття

Українки масово стають футбольними вболівальницями

Рибка назвав збірну Німеччини бездоганною командою

Повʼязані теми:

Наступна публікація