Сабо назвав Ракицького найкращим гравцем матчу з німцями

Сабо назвав Ракицького найкращим гравцем матчу з німцями

Йожеф Сабо / Фото: sport.oboz.ua

Йожеф Сабо оцінинив футболістів збірної України у матчі проти збірної Німеччини.

Колишній головний тренер збірної України та київського "Динамо" Йожеф Сабо поставив найвищу оцінку (6,5) за матч Україна – Німеччина захиснику донецького "Шахтаря" Ярославу Ракицькому.

"Його успішне підключення в атаку, після якого забивали перший гол - прекрасний приклад для наслідування іншим гравцям лінії оборони. Подібні забігання захисників на 30-40 метрів - прикраса сьогоднішнього футболу", - аргументував свій вибір Сабо.

Оцінки іншим гравцями виглядають таким чином:

Олександр Рибка - 6,0
- Незважаючи на велику кількість пропущених голів, вважаю, голкіпер "Шахтаря" все ж заслуговує хорошої оцінки. В цілому, футболіст був упевнений в собі і своїх діях - наприклад, в епізодах, коли у німців було два виходи один на один, Рибка проявив майстерність і зумів відвести небезпеку від своїх воріт. Не став би звинувачувати Олександра і в третьому пропущеному голі. Допускаю, що воротар дійсно не бачив моменту удару і стрибав вже по факту - у цій складній ситуації, по суті, вже нікуди було діватися.

Анатолій Тимощук- 6,0
- Тимощук зіграв на звично високому рівні - був надійний у відборі, не знітився перед більшістю своїх одноклубників, показавши клас. Втім, по правді кажучи, у Тимощука не було великої кількості роботи - було помітно, що німці бережуть себе, уникають травм і не йдуть в стики.

Андрій Ярмоленко - 6,0
- Поєдинок проти команди Йоахіма Льова "динамівець" може сміливо заносити собі в актив - Андрій був корисний на кожній ділянці футбольного поля, виконав великий обсяг роботи. Вважаю великою знахідкою Юрія Сьоміна те, що він надав футболісту певну свободу - Ярмоленко може зіграти і ліворуч, і праворуч, і в центрі. Андрій дуже виріс останнім часом і матч зі збірною Німеччини ще раз це підтвердив.

Євген Коноплянка - 6,0
- Мабуть, не погоджуся з поширеною думкою, що півзахисник "Дніпра" був найкращим у поєдинку проти німецької команди. Незважаючи на те, що Євген забив прекрасний гол, моментами він взагалі випадав, і його просто не було помітно. Так, Коноплянка - хороший молодий футболіст, але йому ще потрібно рости.

Андрій Шевченко - 6,0
- Капітан збірної був одним з найкращих у складі своєї команди: був активний, привертав увагу німецьких захисників. Особливо варто виділити його передачу метрів на 50, коли забивався перший гол. Одним словом, Шевченко є Шевченко - хотілося б, щоб цей футболіст грав так в кожному матчі.

Сергій Назаренко - 6,0
Сергій добре увійшов у гру, забив прекрасний гол, відпрацював в обороні. Багато в чому футболістові "Таврії" допомагає його досвід - все-таки він провів достатню кількість поєдинків на високому рівні. Вважаю, на сьогодні такі футболісти - на вагу золота.

Богдан Бутко - 5,5
- Хоча Бутко ще зовсім недавно виступав за молодіжну збірну, у зустрічі з німцями він, в цілому, справив хороше враження. Втім, я трохи знизив оцінку Богдану через те, що він мало підключався до атаки - в сьогоднішньому футболі крайні захисники обов'язково повинні допомагати гравцям передньої лінії. На жаль, таких дій у його виконанні я так і не помітив.

Олександр Кучер - 5,5
- Футболіст "Шахтаря", як правило, відрізняється певною стабільністю - грає ні погано, ні блискуче. Ось і в матчі зі збірною Німеччини захисник хоч і був надійний, але навряд чи став серйозною перешкодою для німецьких нападників.

Сергій Селін - 5,5
- Особисто я не помітив нічого надприродного в діях цього футболіста - Селін зіграв приблизно на рівні свого партнера по протилежному флангу Богдана Бутко. Якщо брати в комплексі, то складно сказати про нього як щось хороше, так і щось погане. Втім, дуже сподіваюся, що Женя все-таки зуміє підтягнутися до основи і допомогти команді під час чемпіонату Європи.

Роман Безус - 5,0
- Напевно, Олег Блохін, кидаючи молодого хлопця в бій проти сильного суперника, хотів надати йому впевненості. Втім, незабаром тренер пошкодував про своє рішення - було очевидно, що футболіст просто злякався. Він занадто довго думав при прийнятті рішень і якщо в чемпіонаті Україні подібне проходить, то на такому високому рівні це просто неприпустимо. На мій погляд, було б набагато логічніше випустити дебютанта в другому таймі. Взагалі, думаю, Безус ще сируватий - зараз його сватають в "Динамо", але особисто я б порадив йому ще трохи зміцніти в "Ворсклі" під чуйним керівництвом Миколи Павлова.

Артем Мілевський - 5,5
- Відверто кажучи, в матчі з німцями Мілевський був слабенький - як і в більшості ігор за "Динамо" він просто загубився на полі. Незважаючи на те, що вже зіграно півсезону, футболіст досі не може набрати форму. Цілком можливо, дають про себе знати його проблеми з порушенням режиму.

Марко Девіч - 5,5
За великим рахунком, у натуралізованого серба було не так багато часу, щоб проявити себе. Він вийшов на заміну якраз тоді, коли німці зібралися відіграватися, і наша команда більше уваги приділяла обороні. Втім, за два втрачених моменти оцінку все-таки варто знизити.

Олексій Гай, Олександр Алієв, Артем Федецький - б/о

Читайте також:

Тимощук подякував вболівальникам за чудову підтримку на "Олімпійському"

Девіч: після 3:1 прикро грати внічию

Рибка: збірна України всім довела, що у нас є команда

Блохін: 3:3 - це ні в які ворота не йде

Льов: мені приємно було грати проти чудової України

Україна зіграла у фантастичну нічию з Німеччиною (фото, відео)

Шевченко: Україна стала схожа на Італію

Воронін: у новій формі збірна України схожа на курчат

Повʼязані теми:

Наступна публікація