Селюк розповів, якою буде нова "Таврія"

Селюк розповів, якою буде нова "Таврія"

Дмитро Селюк / Фото: sport.es

Дмитро Селюк розповів, якою він бачить сімферопольську "Таврію", віце-президентом якої він нещодавно призначений.

Новоспечений віце-президент сімферопольської "Таврії" Дмитро Селюк розповів про майбуття кримського клубу.

"Зараз "Таврія" увійде в стадію перебудови, а як кажуть китайці, тільки ворогові бажають жити в часи змін... Ми якраз входимо в таку стадію. Але ви повірте мені, зміни - на краще!" - запевнив Селюк.

"Життя, звичайно, покаже, але я думаю, що зараз буде будуватися база, реконструюватися стадіон, буде правильний підхід до шкіл, академії та молоді...

Плюс ми обов'язково, до кінця листопада, почнемо нову програму. Зараз я персонально розробляю план, згідно з яким футбольний клуб "Таврія" буде входити в певні соціальні програми міста і регіону в цілому. Тобто, ми будемо допомагати дитячим будинкам: будемо зустрічатися з ними, перераховувати гроші, закуповувати одяг і так далі... Будемо обов'язково розширювати роботу, спрямовану на допомогу соціально незахищеним людям. Будемо розвивати клуб не тільки в спортивному напрямку, але й чисто людському...", - відзначив віце-президент "Таврії".

Комплектація складу: "Ви знаєте, я б із задоволенням хотів, щоб футбольний клуб "Таврія" був укомплектований якісними футболістами, які народилися на кримському півострові, щоб всі були вихідцями із Сімферополя чи Ялти, ну і, як мінімум, українцями. Я б дуже цього хотів. Але як це зробити? Я не знаю... На жаль, на сьогоднішній день, для того, щоб боротися за певні місця у верхній частині таблиці, ми повинні брати десь якісних футболістів.

Я ніколи в житті не буду купувати українців за такі гроші, за які їх продають. Розумієте, я трошки знаю футбольний ринок у світі, і для мене платити за Селезньова 5 або за Гладкого за 7 мільйонів євро... Ну, чесно вам скажу, я за ці гроші можу зібрати цілу команду.

Тому тут справа не в тому, що, припустімо, я не хочу українців. А в тому, що я знову ж відповідаю перед акціонерами за їхні гроші, вкладені в футболістів. Так я віддаю перевагу вкласти менше в поєднанні "ціна-якість", в молодого, перспективного, хорошого, талановитого футболіста, якого завжди можна продати".

Про співпрацю з президентом клубу Сергієм Куніциним: Ми з ним в дуже добрих стосунках. Сергій Володимирович - дуже шанована людина в місті. У нас з ним дуже добре взаєморозуміння, продуктивне співробітництво. Ми, як кажуть, зідзвонюємося, обговорюємо моменти.

Він - людина масштабна. Вирішує стратегічні питання "Таврії", такі як: будівництво бази, реконструкція стадіону, будівництво академії, та інше. Враховуючи, що він в цьому питанні орієнтується, я думаю, масштабнішої людини в Криму важко знайти, то він звалив таку відповідальність на свої плечі. Безумовно, він звітує перед акціонерами за вирішення цих глобальних завдань.

Для того, щоб клуб досяг якоїсь висоти, треба починати з інфраструктури. Ці моменти вирішує Сергій Володимирович. А я вирішую більш дрібні питання в клубі, це, скажімо так, внутрішньо-клубні моменти".

Про "молодіжну" команду "Таврії": "Нещодавно було звільнено 11 осіб... А коли в "молодіжці" знаходиться 33 людини, я вважаю, що це - маразм. І справа в тому, що їх 33, а команда знаходиться на передостанньому місці... 11 осіб - це ще мало. І за поданням спортивного директора Петрова було відраховано 11 осіб, на його погляд, найбільш слабких футболістів.

Я для того і призначений акціонерами, щоб наглядати за тим, щоб гроші акціонерів не йшли незрозуміло куди. По 33 дублера тримати, які не грають і займають передостаннє місце - я вважаю, це недозволена розкіш. Я вважаю, тримати на лавці запасних футболістів, яким за 30 і які не грають, а, як кажуть, досиджують - це теж недозволена розкіш".

Читайте також:

Селюк: наші футболісти хочуть і гроші отримувати, і горілочку з дівчатами попивати

Український клуб купить бразильського футболіста за 40 мільйонів євро

ФІФА не дозволила Англії вшанувати пам'ять загиблих солдатів

Українки масово стають футбольними вболівальницями

Футболісти "Роми" показали розважальний номер (відео)

Повʼязані теми:

Наступна публікація