Сергій Ковалець: матч "Шахтар" - "Динамо" має підтвердити, що наш чемпіонат живе

Сергій Ковалець: матч "Шахтар" - "Динамо" має підтвердити, що наш чемпіонат живе

Сергій Ковалець. Фото - Василь Пехньо

Василь Пехньо дізнався думку екс-тренера "молодіжки" про прийдешній бій "честі".

Попри те, що київське "Динамо" минулого туру уже захистило титул чемпіона України, попереду - надпринципове протистояння.

"Шахтар" - "Динамо" - вивіска українського "ель-класико".

Про такі протистояння кажуть: "можна програти титул, але виграти у принципового суперника - головніше". Своїми очікуваннями від матчу, який відбудеться вже цієї неділі, поділився колишній футболіст і екс-тренер молодіжної збірної України Сергій Ковалець.

- Всі чекаємо цього матчу. Вся Україна. Буде хороша аудиторія. Чудово, що матч відбудеться у Львові. Всі чекають того, що такі матчі якраз є лакмусовим папірцем того, яким є наш чемпіонат, який його рівень.

Так, останнім часом рівень чемпіонату понизився. Інколи треба зробити крок назад, аби зробити два кроки вперед. Якраз така ситуація нині існує в українському футболі. Матч відбудеться на хорошому рівні.

Звичайно, "Динамо" - чемпіон, але тим не менше вони хочуть продемонструвати хорошу гру і перемогти. Читав інтерв'ю тренерів та футболістів - вони хочуть взяти реванш.

"Шахтар" грає півфінал Ліги Європи з "Севільєю" 28 квітня. Через три дні - матч з "Динамо". Через чотири дні по тому – знову гра із "Севільєю". Тому, як на мене, все буде залежати у "Шахтарі" від результату першого матчу з іспанцями, в тому числі і який склад поставить Луческу на матч із "Динамо".

У "гірників" є достатньо хороших гравців. Звичайно, що буде ротація, тому що є шанс вийти у фінал Ліги Європи. Але від того матч не стане менш цікавим. Гра буде класною. У "Шахтаря" є шанс довіритися молодим гравцям. Мабуть, так і станеться. Основа відпочиватиме. Але, знову ж таки, головне - це матч із "Севільєю".

Сергій Ковалець і Василь Пехньо

- Втім все одно усі заявляють, що це буде "матч честі" для обох команд. Чи буде це так?

- Якби була іще інтрига, якби "Шахтар" ще міг поборотися за чемпіонство, то скоріше за все, "гірники" би спробували таким шансом скористатися. А зараз - усе вирішено. Напередодні матчу-відповіді у півфіналі Ліги Європи ризикувати отримати якісь травми… Звичайно, це моя думка. Тренерський штаб "Шахтаря" може думати по-іншому. Побачимо, якими будуть стартові склади обох команд. Тим не менше, повторююсь, матч буде класним. І вся Україна буде за ним стежити. Так, це так званий "матч честі", але дуже важливо, щоб цей матч став підтвердженням того, що наш чемпіонат таки живе. Що він на рівні. А переможе нехай сильніший, але при тому, щоб атмосфера як на стадіоні, так і на футбольному полі була чудовою. Тому що матч дивитиметься увесь світ. Це "класико" українського футболу і хочеться, щоб він відбувся на високому рівні.

- Дуже багато збірників в обох командах. Чи стане цей матч фінальним випробуванням для них перед Євро-2016?

- Звичайно, ми розуміємо, що Шевчук - основний захисник збірної. У "Шахтарі" він мало грає. Той же Гладкий може отримати шанс. Через цей матч можна показати як собі, так і тренерам збірної, що ці футболісти в обоймі. Мовляв, ми в хорошому стані напередодні чемпіонату Європи.

У "Динамо" така ж ситуація. Сидорчук не завжди грає після травми. Рибалка. Є кому і є що доводити гравцям як однієї, так і іншої команди напередодні закінчення чемпіонату України і виклику до лав національної команди.

Кореспондент Василь Пехньо

Вся Україна чекає на матч Шахтар - Динамо - Ковалець

Вся Україна чекає на матч Шахтар - Динамо - Ковалець

Повʼязані теми:

Наступна публікація